2025 tarla yılı olacak! Altını doları bırakın tarla alın, uzman isim açıkladı: Yüzde 500 artacak

2025 tarla yılı olacak! Altını doları bırakın tarla alın, uzman isim açıkladı: Yüzde 500 artacak

2025’e girmemize aylar kala ünlü ekonomistler yaşanabilecek ekonomik senaryoları paylaşmaya devam ediyor. Bu kapsamda Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin, önemli değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar…

2025 yılı, tarım arazileri için büyük fırsatlar sunuyor. Ekonomik takvimde öne çıkan gelişmeler, yatırımcıları tarla alımına yönlendiriyor. Uzmanların tahminlerine göre, tarla vasıflı arazilerde kazançlar %500’e kadar çıkabilir. Bu durum, gayrimenkul piyasasında da önemli değişimlere yol açacak. Peki, 2025'te neler olacak?

p-2-002

ASGARİ ÜCRET VE EMEKLİ MAAŞLARI ARTACAK

2025’te asgari ücretin 24.900 ile 25.400 TL arasında olması bekleniyor. En düşük emekli maaşının ise 17.500 TL’nin üzerinde olacağı öngörülüyor. TÜİK’in enflasyon oranı ise %30-35 bandında kalması bekleniyor. Tüm bu veriler, alım gücünün artacağına işaret ediyor.

p-3

DÖVİZ VE ALTIN FİYATLARINDAKİ TAHMİNLER

Döviz kurlarında ise Dolar’ın ortalama 44-45 TL seviyelerinde seyretmesi öngörülüyor. Altın ons fiyatının 4.250 $’a kadar yükselebileceği tahmin ediliyor. Gram altın fiyatının ise 5.000-6.500 TL aralığında değişmesi bekleniyor. Ancak, Merkez Bankası faiz oranlarını %30 ve altına indirirse, dolarda ve gram altında daha büyük artışlar görülebilir.

altin4

KONUT VE ARAZİ FİYATLARINDA ÖNEMLİ ARTILAR

Ortalama konut fiyatlarında %40-60 oranında bir artış beklenirken, otomobil fiyatları da ₺ bazında %30-40 oranında yükselebilir. Özellikle arazi fiyatlarının bölgesel olarak %70 ila %500 arasında değişen oranlarda artacağı öngörülüyor. Bu artışlar, yatırımcıların dikkatini çeken önemli bir fırsat sunuyor.

yeni-proje-2-003

TARLA YATIRIMINDA FARKINDALIK ARTIYOR

2025 yılı, tarla yatırımı bilincinin en çok arttığı dönem olacak. Uzmanlar, tarla vasıflı arazilere yatırım yapmanın kârlı bir strateji olduğunu vurguluyor. Tarla fiyatlarının artması, imarlı arsa fiyatlarını da etkileyerek gayrimenkul piyasasında yeni dinamikler yaratacak. Bu yıl, tarım arazisi alım satımlarında önemli bir artış yaşanması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN