89.900 TL’si olanlara müstakil ev fırsatı! Hem de devlet desteği var! Sudan ucuz ev sahibi olma şartları…

89.900 TL’si olanlara müstakil ev fırsatı! Hem de devlet desteği var! Sudan ucuz ev sahibi olma şartları…

Cebinde 89.900 TL'si bulunan müstakil ev sahibi olabiliyor. Hem uygun fiyatlı hem de geniş bir eve sahip olmak isteyenler kampanya detaylarını araştırıyor. Devlet desteğini de alarak ev sahibi olmak isteyenlerin sağlaması gereken şartlar belli oldu. İşte tüm detaylar…

Türkiye'de ev sahibi olmak her geçen gün daha da zorlaşırken yüksek kirada bıkanlar çareyi prefabrik evlerde buluyor. Kiralık ev arayanların karşısına çıkan yüksek fiyatlar vatandaşı canından bezdirirken uygun fiyata konut sahibi olmak için de farklı yöntemler deneniyor. Konutları erişim imkansız bir hal almaya başlamışken vatandaşın tercihi de prefabrik evlerden yana oluyor. Devlet desteği ile birlikte uygun fiyata ev sahibi olmak için gerekli şartlarda belli oldu. İşte tüm detaylar…

ARSASI OLAN PREFABRİK ALIYOR

Hemen hemen her bütçeye uygun bir konu seçeneği sunan prefabrik evler kolay bir şekilde ev sahibi olmanın da yolunu açıyor. Prefabrik ev almadan önce göz önünde bulundurmanız gereken bazı önemli detaylar bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi evinizi yerleştireceğiniz arsanın maliyeti olmaktadır. Arsa maliyeti prefabrik evin maliyetini de düşürmektedir. Bu kapsamda arsa maliyeti olmayan bölgeler tercih edilerek daha uygun fiyata ev sahibi olma imkanından yararlanabilirsiniz.

prefabrik-evler.jpg

Şehir merkezinde uygun arsa bulmak zorlaşırken kırsal veya kent çeperlerindeki bölgeleri göz önünde bulundurabilirsiniz. Bu kapsamda arsa sorununu atlatanlar prefabrik ev yapmak için pratik ve uygun maliyetli seçeneklerden yararlanabiliyor.

KİMLER DEVLET DESTEĞİ ALABİLİYOR?

Prefabrik ev inşa etmenin maliyetinin bir kısmı devlet tarafından karşılanmaktadır. Ancak devlet desteğinden yararlanmak için bazı şartların sağlanması gerekiyor. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi olmanız ve belirli ek koşulları sağlamanız durumunda devlet desteğinden yararlanabilirsiniz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 300 bin TL'lik prefabrik ev yardımından yararlanarak düşük bütçeli ev sahibi olabilirsiniz.

prefabrik-ev-2.jpg

PREFABRİK EV YAPTIRMAK İÇİN İZİN ALMAK ŞART MI?

Prefabrik evlerle ilgili gözden kaçırılan en önemli detay ise evin yerleştirileceği arsa ile ilgili olmaktadır. Prefabrik evlerin yerleştirileceği arazilerde betonarme evlerin yapımı için geçerli olan imar şartlarını sağlanması gerekiyor.

Dikkat edilmeden imara aykırı olarak inşa edilen prefabrik evlerin yıkılmasından ciddi para cezalarına kadar uzanan bir süreç bulunuyor. Bu tür sorunlarla karşılaşmak istemeyen kişilerin arazinin bulunduğu belediyenin imar müdürlüğünden gerekli bilgileri aldıktan sonra ev inşasına geçmesi gerekiyor.

prefabrik-ev-1.jpg

PREFABRİK EV FİYATLARI NE KADAR?

Prefabrik evlerde kullanılan malzeme, işçilik gibi detaylar göz önüne alındığında ev fiyatları da değişiklik gösteriyor. Bu kapsamda fiyatlar aralıklı olarak değişirken doğru tercih yapmak için öncelikle detaylı bir araştırma yapılması gerekiyor. Güvenilir bir firma ile anlaşma sağlandıktan sonra aşağı yukarı geçerli olan fiyatlar şu şekildedir:

70 metrekarelik tek katlı 2+1 prefabrik ev için ödenecek tutar 389.900 TL olarak belirlenmektedir. Devlet tarafından sağlanacak 300 bin TL'lik destek ile birlikte bu evin maliyeti 89.900 TL'ye kadar düşüş gösteriyor. Devlet tarafından sağlanan destekçi şartlarımızı sağlayan vatandaşlar 89.900 TL ödeyerek müstakil ev sahibi olabilmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN