ABD uyarı üstüne uyarı göndermişti, Nebati Rusya ile ilişkileri böyle savundu

ABD uyarı üstüne uyarı göndermişti, Nebati Rusya ile ilişkileri böyle savundu

Bakan Nebati, İngiliz Financial Times gazetesine konuştu. Nebati yaptığı açıklamada Ankara'nın Rusya'yla ilişkilerini savundu. Türkiye ve Rusya arasındaki ekonomik bağların 'yasal' olduğunu da belirten Nebati "Türkiye, uluslararası finans sistemi içerisinde çok dikkatli hareket eden bir ülke. Uluslararası finans sisteminde ihlallere neden olacak şekilde davranan bir ülke değil. Bu konuda çok açığız" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İngiliz Financial Times gazetesine yaptığı açıklamada Ankara'nın Rusya'yla ilişkilerini savundu ve iki ülkenin iyi komşuluk ilişkileri içinde olduğunu söyledi.

Batılı hükümetlerin Ankara'nın Moskova'nın ekonomik yaptırımlardan kaçması için bir arka kapı sunduğu yönündeki sitemleri karşısında Nebati, Türkiye'nin içinde ve dışındaki 'muhalif unsurların' Rusya'yla mali ilişkiler konusunda kasıtlı olarak soru işaretleri ortaya attığını ileri sürdü.

Bakan Nebati, Türkiye ve Rusya arasındaki ekonomik bağların 'yasal' olduğunu belirterek "Türkiye, uluslararası finans sistemi içerisinde çok dikkatli hareket eden bir ülke. Uluslararası finans sisteminde ihlallere neden olacak şekilde davranan bir ülke değil. Bu konuda çok açığız" diye konuştu.

'NET HATA NOKSANDA TURİZM GELİRLERİ ÖNEMLİ'

Bakan Nebati, net hata noksanda turizm gelirlerinin önemli olduğunu belirterek birçok Rus vatandaşının ekonomik yaptırımlar nedeniyle uluslararası ödeme yöntemlerini kullanamadığı için nakit para harcadığını söyledi.

Gazete ise haberinde Türkiye'de net hata noksanın 2022'nin ilk sekiz ayında 28 milyar doları bulduğunun belirtildiği yazıda bu meblağın 40 milyar dolarlık bütçe açığının yüzde 70'ini karşılamakta kullanıldığı da ifade edildi.

'RUSYA'NIN RESMİ NÜKLEER AJANSI TÜRKİYE'YE PARA TRANSFER ETTİ'

Türkiye'nin gelecek yıl ödemeler dengesi sorunu yaşamayacağından emin olduğunu söyleyen Nureddin Nebati, Rusya'dan satın alınan doğal gazda indirime gidilmesine çalıştıklarını ve Gazprom'dan ödemelerde erteleme seçeneği talep ettiklerini de ifade etti.

Bakan Nebati, Rusya'nın resmi nükleer ajansının Türkiye'de bir enerji santrali kurulması için para transferi yaptığını da kabul etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN