AK Partililerin yüzde 77'si, MHP'lilerin 86'sı, 'enflasyon yüzde 50'nin üzerinde' diyor

AK Partililerin yüzde 77'si, MHP'lilerin 86'sı, 'enflasyon yüzde 50'nin üzerinde' diyor

Metropoll Araştırma'nun CEO'su Özer Sencar'ın Twitter hesabında paylaştığı ankete göre, AK Parti seçmeninin yüzde 77'si, MHP seçmeninin yüzde 86'sı, yıllık enflasyonun yüzde 50 ve üzerinde olduğunu söyledi.

Metropoll Araştırma'nın anketine göre; halkın yüzde 62'si; TÜİK'in yüzde 36,1 olarak açıkladığı yıllık enflasyonun, yüzde 100 veya üzeri olduğunu belirtirken AK Parti seçmeninin ise yüzde 77,7'si, enflasyonun yüzde 50 ve üzerinde olduğunu düşünüyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Aralık ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) bir önceki aya göre yüzde 13,58 arttığını, TÜFE'nin yıllık bazda ise yüzde 36,08'e yükseldiğini açıkladı. Mayıs 2003'ten bu yana yıllık TÜFE ilk kez yüzde 30'u aştı. TÜİK'in enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından Metropoll Araştırma'nın CEO'su Özer Sencar, enflasyona dair yapılan araştırmanın sonuçlarını paylaştı.

j.jpgMetropoll Araştırma anket sonucu

ÇOĞUNLUK FİYATLAR İÇİN 'YÜZDE 100 ARTTI' DİYOR

'Son bir yılda fiyatlar ne kadar arttı' diye sorulan ankette, seçmenin yüzde 62'si fiyatların yüzde 100 veya üstü arttığını söylerken, yüzde 28,8'i de yüzde 50 ila 100 arası arttığını söyledi. Fiyatların yüzde 25 ila yüzde 50 arasında arttığını söyleyenlerin oranı ise yüzde 7 oldu.

Yanıtlara parti tabanı incelendiğinde ise, AKP seçmeninin yüzde 77, MHP seçmeninin ise yüzde 86'sının 'Son bir yılda fiyat artışı yüzde 50'nin üzerinde' olduğunu düşünüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN