Koronavirüs kısıtlamaları geri gelir mi? Omicron salgını Kabine Toplantısı'nda ele alınıyor

Koronavirüs kısıtlamaları geri gelir mi? Omicron salgını Kabine Toplantısı'nda ele alınıyor

Covid-19 salgınında ortaya çıkan Omicron varyantı dolayısıyla vaka sayısı yeniden artışa geçti. Salık bakanı Fahrettin Koca, Omicron uyarısında bulunurken, vaka sayılarının önümüzdeki aylarda yükselmeye devam edeceğinin sinyalini verdi. Hızla bulaşan Omicron varyantı dolayısıyla koronavirüs tedbirlerinin şubat ayından itibaren yeniden uygulanması öngörülüyor. İşte, Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika açıklaması...

Koronavirüs kısıtlamaları 2022 yılında yeniden gündeme geldi. Zira, covid-19 salgınında yaşanan vaka artışı Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nu tedirgin ediyor. Avrupa'nın birçok ülkesinde Omicron varyantı nedeniyle tedbirler yeniden hayat geçirilirken, günlük vaka sayısında rekor üstüne rekor kırılıyor. Yeni dalganın Türkiye'ye kısa süre içerisinde gelmesi beklenirken, Kabine Toplantısı'nda yeni tedbirlerin ne ölçüde uygulanacağı konuşulacak.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Yeni yılın ilk Kabine Toplantısı 3 Ocak 2022 Pazartesi günü saat 16.00'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantının ardından yapacağı 'Millete Sesleniş' konuşmasında memur ve emekli maaş zammı oranlarını kamuoyuna duyurması bekleniyor.

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ YENİDEN UYGULANACAK MI?

Kabine Toplantısı'nda 40 bin sınırına dayanan koronavirüs vaka sayılarına karşı alınabilecek yeni önlemler de masada olacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın havaların soğumasıyla birlikte artış gösteren koronavirüsle ilgili sunum yapacağı kabinede, Türkiye'de de rastlanan ve hızlı bulaşıcılığı bulunan Omicron varyantına ilişkin ek önlemler de tüm detaylarıyla görüşülecek.

Türkiye genelinde piyasaya sürülen yerli aşı Turkovac uygulamasındaki son durum ve aşılama oranları da Kabine Toplantısı'nda ele alınacak bir diğer başlık olacak.

KABİNE TOPLANTISI KONULARI NELER?

İç ve dış gelişmelerin yanı sıra enerjiden ulaştırmaya, terörle mücadeleden savunmaya kadar bakanlıkların 2022 yılında atacağı adımların ana hatlarıyla değerlendirileceği toplantıda, memur ve Emekli maaşlarına yapılacak zam oranları ve ekonomideki gelişmeler ana gündem maddesi olacak.

Memur ve emekli aylıklarına enflasyon oranının üzerinde bir ücret artışı yapılacağını açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in bu konuda kabineye bir sunum yapması planlanıyor.

Kabine Toplantısı'nda ekonomide alınan önlemlerin piyasaya yansıması, fahiş fiyat artışlarına karşı atılabilecek yeni adımlar, döviz kurunda yaşanan oynaklık, enflasyon rakamları ve faiz politikasına ilişkin değerlendirmeler de yapılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN