Kılıçdaroğlu'ndan enflasyon çıkışı: Makyajladıkları rakamlarda bile yüzde 80'e dayanmış!

Kılıçdaroğlu'ndan enflasyon çıkışı: Makyajladıkları rakamlarda bile yüzde 80'e dayanmış!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranına sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Makyajladıkları rakamlarda bile üretici enflasyonu yüzde 80'e dayanmış. Bu daha az üretim, daha fazla hayat pahalılığı demek. Ey Saraydaki ekonomi dehası, dokunduğun her şeyi eline yüzüne bulaştırdın!" diye konuştu.

TÜİK, yıllık bazda enflasyon oranının yüzde 36,08 olduğunu duyurarak son 19 yılın en yüksek enflasyonunu açıklamasının ardından liderlerden tepkiler gelmeye devam ediyor. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da açıklanan orana tepki gösterdi. Ana muhalefet lideri, "Makyajladıkları rakamlarda bile üretici enflasyonu yüzde 80'e dayanmış. Bu daha az üretim, daha fazla hayat pahalılığı demek. Ey Saraydaki ekonomi dehası, dokunduğun her şeyi eline yüzüne bulaştırdın!" diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi.

Kılıçdaroğlu'nun ilgili paylaşımı şu şekilde:

"TÜİK yıllık tüketici enflasyonunu yüzde 36,08 seviyesinde ilan etti. Makyajladıkları rakamlarda bile üretici enflasyonu yüzde 80'e dayanmış. Bu daha az üretim, daha fazla hayat pahalılığı demek. Ey Saraydaki ekonomi dehası, dokunduğun her şeyi eline yüzüne bulaştırdın!"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN