Akaryakıt fiyatları 2 ileri 1 geri! Araç sahiplerine güzel haber... Önce zam geldi şimdi sıra indirimde! Depoları doldurmak için o tarihi bekleyin

Akaryakıt fiyatları 2 ileri 1 geri! Araç sahiplerine güzel haber... Önce zam geldi şimdi sıra indirimde! Depoları doldurmak için o tarihi bekleyin

Araç sahiplerinin de yakından takip ettiği akaryakıt fiyatlarındaki dalgalanmalar baş döndürmeye başladı. Akaryakıt fiyatlarında bitmek bilmeyen indirim ve zam haberlerini yakından takip eden kişiler bu durumdan oldukça şikayetçi olsa da geride bıraktığımız haftada motorinde 3 kez indirim yapılmıştı bugün bu durum bozularak motorine zam geldi. Fakat gelen zammın geçici olduğu ve bugün gelen 1 lira 16 kuruş zamdan sonra 6 aralık salı günü indirim yapılacağı belirtildi.

Araç sürücülerinin takip etmekte zorlandığı akaryakıt fiyatlarında meydana gelen indirim ve zam haberleri kişileri yormuş durumda. Petrol ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar nedeniyle akaryakıt fiyatları her geçen gün değişiyor. Sürücüler bu durumdan oldukça rahatsız olsa da motorine bugün 1 lira 16 kuruş zam geldi ve bu konu oldukça dikkat çekti.

Sürekli gündeme gelen akaryakıt zamları vatandaşları bıktırmış durumda. Fakat geride bıraktığımız hafta motorine 3 kez indirim gelmişti fakat bugün yani 3 Aralık 2022 tarihi itibariyle 1 lira 16 kuruş zam geldi. Motorinde meydana gelen bu fiyat değişikliği pompa fiyatlarını da etkiledi. Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre; motorin İstanbul’da 23,61 TL’ye, Ankara’da 23,75 TL’ye, İzmir’de 23,82 TL’ye yükseldi.

petrol

SALI GÜNÜ İNDİRİM VAR

Motorine gelen zam sonrası indirim geleceği belirtildi ve yapılacak olan indirim için tarih verildi. Yapılan duyuruda 6 Aralık 2022 tarihinde yani salı günü indirim yapılacağı belirtildi. Gelecek hafta salı günü gelmesi planlanan indirim 69 kuruştur.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN