Akaryakıtta indirim için gün ve saat belli oldu! Deposunu erken dolduran yanar: 21 Haziran güncel akaryakıt fiyatları

Akaryakıtta indirim için gün ve saat belli oldu! Deposunu erken dolduran yanar: 21 Haziran güncel akaryakıt fiyatları

Son dakika haberi... Akaryakıt fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Salı gününden itibaren motorinin litresine 1.64 TL zam gelmiş ve fiyatlar yeniden yükselişe geçmişti. Gelen zam sonrası vatandaşlar 'Akaryakıt fiyatlarında zam ya da indirim haberi var mı?' sorusunu araştırmaya başladı. Akaryakıtta indirim için gün ve saat belli oldu. Cuma gününden itibaren büyük indirim uygulanacak! Deposunu erken dolduran yanar. Büyük indirim geliyor!

Akaryakıt fiyatları vatandaşlar tarafından sorgulanmaya devam ediliyor. Dolar kurundaki artış ve küresel piyasalarda petrol fiyatlarının sert yükselişi motorine zam olarak yansımıştı. Salı gününden itibaren motorinin litresine 1 lira 64 kuruşluk zam yapılmıştı. Gelen zamla birlikte fiyatlar yeniden değişirken bir son dakika gelişmesi yaşandı. Akaryakıt fiyatlarına dev indirim geliyor! İndirim için gün ve saat belli oldu. Deponuzu bu tarihten önce fullemeyin! Motorine dev indirim geliyor. Peki akaryakıt fiyatlarında zam ya da indirim haberi var mı? 21 Haziran 2023 Çarşamba benzin, LPG ve motorin fiyatları ne kadar? İşte son dakika akaryakıt haberinin detayları...

SON DAKİKA: AKARYAKITA DEV İNDİRİM GELİYOR!

Akaryakıt piyasası uzmanı Cahit Saraçoğlu kişisel blogunda yazdığı yazıda müjdeli haber verdi. Kurban Bayramı öncesi akaryakıt fiyatlarında indirim beklediğini ifade eden Saraçoğlu, güzel haberi duyurdu. Salı günü 1,64 lira zam gelen motorin ürünü, yurt dışı ürün fiyatlarındaki gerileme nedeniyle indirim hattına girmiş durumda. Bu kapsamda bu gece (Çarşamba) kapanış rakamlarında sert bir yükseliş olmadığı taktirde Cuma gününden geçerli motorinde indirim hesap ediliyor. İndirim tutarı ancak bu gece oluşacak kapanış rakamları sonrası belirlenebilecek.

hghghg-2023-06-21t095528-035.jpg

Öte yandan 28 Mayıs seçimlerinden sonra kurulan yeni iktidar döneminde ilk kez yarın (Perşembe) toplanacak Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında da faizlerde beklenen kademeli artışın kurlar üzerinde nasıl bir etki oluşturacağı da belirsizliğini koruduğuna dikkat çekiliyor.

21 HAZİRAN 2023 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • İstanbul Anadolu Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 23.99 TL
  • İstanbul Anadolu Yakası'nda motorin litre fiyatı: 23.81 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 10.65 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 24.04 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası'nda motorin litre fiyatı: 23.87 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 10.72 TL

ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Ankara'da benzin litre fiyatı: 24.45 TL
  • Ankara'da motorin litre fiyatı: 24.29 TL
  • Ankara'da LPG litre fiyatı: 10.75 TL

ghghhg-40.jpg

İZMİR BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • İzmir'de benzin litre fiyatı: 24.47 TL
  • İzmir'de motorin litre fiyatı: 24.40 TL
  • İzmir'de LPG litre fiyatı: 11,24TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN