Altın fiyatlarında fırtına öncesi sessizlik! Aylar sonrasında beklenen rakam, İslam Memiş değerlendirdi...

Altın fiyatlarında fırtına öncesi sessizlik! Aylar sonrasında beklenen rakam, İslam Memiş değerlendirdi...

Altın fiyatlarında beklenen artışlara dair uzman isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son yapılan açıklamalar ile birlikte altın fiyatları rekora ilerliyor. Geçtiğimiz gün itibariyle 1903 dolardan start veren Ons altın fiyatları 1937 dolara kadar ulaştı. Son 1,5 ayın zirvesine ulaşan Ons altın fiyatları günü 1918 dolardan kapattı. Peki gram altın fiyatları ne durumda? İşte tüm detaylar...

ALTIN FİYATLARI SON DURUM DEĞERLENDİRMESİ

Altın fiyatlarında meydana gelen dalgalanmalar üzerine endişelenen yatırımcılara uzman isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Ons altın ve gram altın fiyatları uçuşa geçti. Son 1,5 ayın en yüksek seviyelerini test eden altın fiyatları yatırımcıyı heyecanlandırdı.

ABD'de meydana gelen banka iflasları ile birlikte para ve emtia piyasalarında hareketlilik söz konusu oldu. Geçtiğimiz hafta içerisinde üst üste iflas eden 2 bankanın ardından 1 bankanın daha iflas etme sürecine girdiği dikkat çekti.

ABD'nin en büyük 16'ıncı bankası olarak bilinen Silikon Vadisi Bankası elinde tuttuğu hazine tahvili ve bonoları zararlı bir şekilde satmasıyla ve mevduat sahiplerinin parasını istemesiyle birlikte likidite sıkışıklığına maruz kaldı. Bu riskler dolayısıyla iflas etmek zorunda kaldı.

aw030828-01-scaled.jpg

FED FAİZ ARTIRACAK MI? DÜŞÜRECEK Mİ?

Amerika Merkez Bankası (FED) tarafından 2022 yılının mart ayı ile birlikte alınan faiz artırma kararlarının başlaması ile birlikte finansal piyasalardaki dengeler şaştı. Piyasaların güvencesi olarak bilinen FED 22 Mart tarihi ile birlikte vereceği yeni faiz kararı ile birlikte gündemde yer aldı.

ABD banka iflasları ile birlikte son açıklanan enflasyon rakamlarının beklentileri duyuruldu. Beklentilere göre birçok kurum tarafından yapılan açıklamalar sonucunda FED 25 baz puanlık bir faiz artışına gidebilir. Bu durumda FED'in faiz artırımına ara vereceği konusunda ısrarcı olan bankalar da yer alıyor.

1508941.webp

İSLAM MEMİŞ'TEN TARİHİ GRAM ALTIN TAHMİNİ

Resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altın fiyatlarında yaşanan yükselişe dair değerlendirmelerini paylaştı. ONS altın fiyatının değerinin altında kalmasına devam ettiğini belirterek Haziran ayı sonrası tahminlerini duyurdu. Haziran ayı ile birlikte rekorların gelmeye başlayacağını ifade etti. Gram altın fiyatları haziran ayı ile birlikte 1.450 TL ile 1.500 TL aralığına kadar yükselebileceğine dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN