Gelecek Partisi'nden Boşnaklara saygısızlığa tepki

Gelecek Partisi'nden Boşnaklara saygısızlığa tepki

Gelecek Partili İsa Mesih Şahin, TBMM'de yaptığı konuşmada, Srebrenitsa katliamının yıl dönümünde, soykırıma sempati duyan Goran Bregovic'in Ankara'da vereceği konserin iptal edilmesi gerektiğini belirtti. Şahin, böyle bir organizasyonun Boşnak kardeşlerimize büyük bir saygısızlık olduğunu vurgulayarak, "İptal edilmediği takdirde çok sert protestolar yapacağımızın da altını çizmek istiyorum" dedi.

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Srebrenitsa katliamının yıl dönümünde soykırıma sempati duyduğu bilinen Goran Bregovic'in Ankara'da vereceği konserin iptal edilmesi gerektiğini belirtti. Şahin, konuşmasında Boşnak kardeşlerimize yönelik bu tarihin seçilmesinin büyük bir saygısızlık olduğunu ve böyle bir organizasyonun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

9274981g.jpg
İsa Mesih Şahin

Şahin, konuşmasına geçtiğimiz haftalarda yaşanan bir olayı hatırlatarak başladı: "Geçtiğimiz haftalarda Tatar ve Çerkez kardeşlerimizin matem gününde Kızıl Ordu konseri düzenlenmek istenmişti. Bu tarihî bir aşağılama olarak kabul edildi ve bu duruma ağır tepkiler gösterildi. Bu tepkiler sonucunda konser iptal edildi. Şimdi ise, 8 bin Boşnak kardeşimizin katledildiği bir soykırım olan Srebrenitsa katliamının yıl dönümünde, 11 Temmuz'da, Ankara'da soykırıma açıkça sempati duyan Goran Bregovic'in konseri planlanmış durumda."

Şahin, bu durumu kabul edilemez bulduklarını ifade ederek şunları söyledi: "Değerli milletvekilleri, bu durumu buradan duyurmak istiyoruz. Konserlere karşı değiliz, konserlerin iptal edilmesini de asla tasvip etmiyoruz ancak ırkçılığın ve insanlık onuruna aykırı her türlü hareketin sonuna kadar karşısındayız. Srebrenitsa katliamının yıl dönümünde böyle bir konserin düzenlenmesi, Boşnak kardeşlerimize yönelik büyük bir saygısızlıktır. Bu konser iptal edilmelidir. Bu konserin iptal edilmesi için buradan çağrıda bulunuyoruz."

Konuşmasının devamında, bu konserde ısrar edilmesi durumunda sert protestolar düzenleyeceklerini belirten Şahin, "İptal edilmediği takdirde çok sert protestolar yapacağımızın da altını çizmek istiyorum. İlk yumurtayı, ilk domatesi milletvekili olarak benim atacağımdan da kimsenin şüphesi olmasın" diyerek kararlılığını ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN