Altın ve dolar borcu olanlar için satış uyarısı! Ünlü ekonomist altın ve dolar borcu olanlar için tarih vererek uyardı

Altın ve dolar borcu olanlar için satış uyarısı! Ünlü ekonomist altın ve dolar borcu olanlar için tarih vererek uyardı

FED faiz kararı sonrası altın ve dolar fiyatlarında hareketlilik başladı. FED'in faiz artırım kararı sonrası dolar ve altın fiyatlarında yükseliş atakları başlarken vatandaşlar güncel fiyatları sorgulamaya başladı. Seçimler öncesi yatırımcılar 'Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Seçim sonrası dolar ne kadar oldu?' sorularını araştırmaya başladı. Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut tarih vererek uyardı. Altın ve dolar borcu olanlar yandı! Asıl bomba şimdi patlıyor.

Altın ve dolar fiyatlarında sıcak gelişme! ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararı sonrası atağa geçen altın ve dolar fiyatları vatandaşların gündeminde. Seçime kısa bir süre kala merak konusu olan dolar rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Yatırımcılar 'Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Dolar ne kadar olacak? 1 dolar kaç TL?' sorularını araştırıyor. Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, altın ve dolar borcu olanları uyardı. Yeni zam dalgasının kapıda olduğunu belirten Zelyut, tarih vererek uyardı. Bomba asıl şimdi patlayacak! İşte altın ve dolar fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri...

hjhjjhjhj-1.jpg

ALTIN VE DOLAR BORCU OLANLAR DİKKAT! ÜNLÜ EKONOMİST TARİH VERDİ

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan ekonomist Evren Devrim Zelyut, altın ve dolar fiyatlarıyla ilgili kritik değerlendirmelerde bulundu. Altın rezervlerine dikkat çeken Zelyut, "Mevduatın beşte biri kur korumalıda bu çılgın bir rakam. Kur 1 lira yukarı gittiği zaman bütçenin üzerine ek yükler gelecek. Bütçe dediğimiz biziz. 22,5 olsa kur 8-9 milyar dolar yük biniyor. Kaosa götürecek taraf şu, Yeni zam dalgası, yeni vergi dalgası..." ifadelerini kullandı.

hjhjhj-87.jpg

DOLARDA SON DURUM NE?

Döviz kurunda maliyetlerin yükseldiğini ve özellikle kur korumasıyla ödenen faizlerin oldukça fazla olduğunu belirten Zelyut, "Kurun artışı maliyetleri yukarı çıkartıyor. Kur korumasıyla faiz ödeniyor bu da bütçe açığına neden oluyor bu bizden alınacak. 8-9 milyar dolar ciddi rakam bu yeni zam dalgası, yeni vergi dalgası hayatımızı kaosa çevirecek gelişme..." dedi.

yeni-hjjhjh-1.jpg

ALTIN REZERVLERİ ALARM VERİYOR

Altın rezervlerimizin alarm verdiğini ifade eden Evren Devrim Zelyut, şunları söyledi:

"Ons altın stoğu artabilir ama azaldığı zaman sorgulamak gerekir. Yüksek teknoloji üreten malları üretip satmadıktan sonra rezervi dolar ve euro ile dolduramazsın en sonunda evdeki altınları satmaya başlarsın o yüzden alarm veriyor diyorum. 3 Mayıs FED toplantısı önemli. buradan gelecek mesajlar önemli... 2 bin doların üzerine atmaya çalışacak atamazsa 1970-1950 dolar desteklerinde faiz politikasını izleyecek diyebiliriz. Altın rezervimiz alarm veriyor. Döviz kazandırıcı yeteneklerini yitirmiş ekonomi yönetimi var o yüzden..."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN