Altın yatırımcıları kuyumcuya koşsun! Gram altın o tarihte 3 bin lira olacak, ekomoist Tuna Kaya konuştu...

Altın yatırımcıları kuyumcuya koşsun! Gram altın o tarihte 3 bin lira olacak, ekomoist Tuna Kaya konuştu...

Altın fiyatlarındaki dalgalanmalar şubat ayı ile birlikte hızlandı. Uzman isimlerden gelen tahminler ise dikkat çekmeye devam ediyor. Kısa bir süre önce tahminini duyuran ekonomist Tuna Kaya yatırımcıları koltuğundan zıplattı. Gündemde yer alan altın tahmini ile cebinde parası olan soluğu kuyumcuda aldı. Peki, Tuna Kaya'nın tahmini ne? İşte tüm detaylar...

Altın Piyasasında Düşüş Sürüyor!

6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş depremi ile birlikte 11 ilimiz 7.7 ve 7.6 şiddetinde depremden etkilendi. Yıkımların ve 40 bine yakın can kaybının yaşandığı felaket sonrasında piyasalarda dalgalanmalar meydana geldi. Altın yatırımcıları bu hafta yıkılmamak için zor durdu. Altın fiyatlarında yaşanan ani düşüş tüm yatırımcıları etkiledi.

Düşüşe geçen altın fiyatları ile birlikte düşük fiyattan altın alanlar sevindi. Yaşanan düşüşe dair uzman isimler tarafından açıklamalar gelmeye başladı. Altın fiyatlarının hangi yönde hareket edeceği ise merak konusu oldu. Bulunduğumuz haftada her gün düşüş yaşayan altın fiyatları dibi vurdu. Yaşanan düşüş en çok çeyrek ve gram altın fiyat listesinde göze çarpıyor.

0x0-altin-fiyatlari-ataga-gecti-1673427503615.jpg

Altın Fiyatları Dibi Boyladı!

Yatırımcıların göz bebeği olan gram altın fiyatları yılbaşında 1.200 TL'yi zorlarken şimdilerde 1.100 TL seviyelerinde satışa sunuluyor. Çeyrek altın fiyatları ise yılbaşında 2.000 TL'yi zorlarken şimdilerde 1.800 TL seviyelerinden işlem görüyor.

Gram altın ve çeyrek altın fiyatlarında yaşanan ani düşüş yatırımcıları tedirgin etti. Anlık olarak gram altın 1.116 TL seviyelerinden işlem görürken çeyrek altın ise 1.871 seviyesinden işlem görüyor. Altın fiyatlarına dair açıklama yapan uzmanlar arasından Tuna Kaya'nın tahmini şok geçirtti.

.jpg

Gram Altın Fiyatlarında Rekor Tahmin!

2023 yılında gram altın ve çeyrek altın fiyatlarına dair değerlendirmelerde bulunan uzman isim Tuna Kaya ilerleyen günlerde altın fiyatlarının uçuşa geçeceğini vurguladı. Yaptığı tahminler ve açıklamalar ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Tuna Kaya yaptığı açıklamada ONS altın fiyatının 3 bin doları görebileceğini ifade etti.

Kırılma eşiğinde olduğumuzu belirten ekonomist küresel risk ve enflasyon durumu ile açıklamalarını sürdürdü. Dolar/TL kurunda yaşanan dalgalanmalar sonucunda ise gram altın fiyatlarının 2 bin liraya yükselme ihtimalini gözler önüne serdi. 2023 yılında ise gram altın fiyatının 3 bin lira olabileceğinin altını çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN