Her şey çok hızlı gelişecek! Altın yatırımcılarına seslenen İslam Memiş, tarih ve rakam verdi

Her şey çok hızlı gelişecek! Altın yatırımcılarına seslenen İslam Memiş, tarih ve rakam verdi

Finans piyasalarına dair isabetli yorumlarıyla bilinen İslam Memiş, "Eline yeni dolar geçen, ons altındaki bu seviyeleri ve önümüzdeki 14 günü fırsat olarak değerlendirmeli" diyerek küçük yatırımcılara önerilerde bulundu. İslam Memiş, Borsa İstanbul ve döviz kurlarına ilişkin tahminlerini de paylaştı. İşte, İslam Memiş altın ve dolar yorumu...

Gram altın için yeni bir bant aralığı veren İslam Memiş, yükselişlerin ani olacağını tahmin ettiğini söyledi. Finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, yaşanacak gelişmelerle ilgili olarak altın yatırımcılarına uyarılarda bulundu.

İslam Memiş, beklentilerini şöyle aktardı:

"Ons altın 1834'te. 7 ayın en düşük seviyesinde. Yeni bir trend oluşumu görüyoruz. 1800-1880 dolar aralığı yeni bant aralığı. Yıl sonunda 2000 üzerinde ataklar beklemeye devam ediyorum. 2024 yılında 2350 dolara kadar yükselecek bir ons altım bekliyorum.

"14 GÜN FIRSAT OLARAK DEĞERLENDİRİLMELİ"

O yüzden ons altındaki düşüşler alım fırsatı. Dünyadaki merkez bankalarının da altın rezervini artırmak için fırsatı oldu bu düşüşlerle. Eline yeni dolar geçen, ons altındaki bu seviyeleri ve önümüzdeki 14 günü fırsat olarak değerlendirmeli.

Gram altın TL serbest piyasalarda 1660-1670 lira. 50 liralık makas var. Bunu yatırımcılar göz önünde bulundurmalı. Bant aralığımız 1650-1700 lira olduğu. 1700 altındaki rakamsal değerler, eline yeni TL geçen, altın borcu olan arkadaşlara iyi fırsatlar sunuyor.

Düşüşler kalıcı değil. Yıl sonuyla alakalı öngörümde bir değişiklik yok. 2024 yılı sonu öngörüm 2500 lira.

"ALTINI OLANLAR KESİNLİKLE SATMAMALI"

Dolar güçlü duruşunu koruduğu için gram tarafında da sert düşüşler görmüyoruz. 50 liralık değer kaybı oldu, bu da elinde TL bulunduranlara bir fırsat sunmuş oldu. Elinde altın bulunduranlar kesinlikle satmamalı.

14 gün sonra rüzgarın tersine döneceğini, hızlı yükselişlere başlayacağını göreceğiz. Ons gümüş 21.41 dolar. Ons gümüş tarafında 20.80 destek seviyesi. Görünüm kısa vade için düşüş trendinin sonlanacağı yönünde. Hızlı toparlanma bizi bekleyecek. Gram gümüş 19 lira seviyesinde. 18.50 destek seviyesi, yukarıda 20.50 direnç seviyesi var. Elimde TL olsaydı altın ve gümüş tarafında ciddi alımlar yapardım.

Düşüşler kalıcı değil, yukarı yönlü hareketler beklenenden daha sert olacak ve alım fırsatı vermeden yoluna devam edecektir.

BORSA İSTANBUL, 2024 İÇİN 15 BİN PUANLIK HEDEF BELİRLEDİ

Borsa İstanbul 8490 puan seviyesinde ve yüzde 1.87'lik bir artış gösteriyor. Yükseliş eğilimini sürdürüyor. Ancak benim görüşüme göre, şu an için giriş yapmak için uygun seviyeler değil. Kendi adıma, 15 Ekim'e kadar bekleyeceğim. Eğer 7500 puanın altına düşmezse, kademeli olarak alım yapmayı planlamıyorum.

TL ile yatırım yapmayı planlıyorsam, euro, altın ve gümüş gibi değerli emtiaların ciddi düşüşler yaşadığını gözlemliyorum. 2024 yılı için Borsa İstanbul da 15 bin puanlık bir hedef belirledi. Ancak, ekim ayındaki düşüşlerin sona ermesini bekleyerek yatırım yapmayı planlıyorum. Özellikle 7900 ve 8500 puan aralığını yakından izleyeceğim."

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN