Asgari ücret sonrası o da arttı! Öğrencilere 11 bin 402 TL maaş bağlanacak

Asgari ücret sonrası o da arttı! Öğrencilere 11 bin 402 TL maaş bağlanacak

Asgari ücret Temmuz zammı sonunda belli oldu. Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammı yüzde 34 artarak 11 bin 402 TL olarak belirlendi. Gelen zam sonrası gözler staj ücretlerine çevrildi. Asgari ücret sonrası o da arttı! Öğrenciler bu habere bayram edecek. Maaş gibi staj parası alabileceksiniz. Sizde Temmuz'da hesaplarınızı kontrol edin. İşte detaylar haberimizde...

MURATHAN DEMİRCİOĞLU | KARAR

2023 Asgari ücret zammı belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yaptığı 3. toplantının sona ermesiyle birlikte asgari ücret zammı açıklandı. Açıklanan veriye göre, yeni asgari ücret miktarı yüzde 34 artışla net 11 bin 402 lira oldu. Gelen zam sonrası birçok maaşa gelecek olan zamda belirlenmiş oldu. Özellikle özel sektörde çalışanlar maaşlarına ne kadar zam yapılacağını didik didik araştırırken öğrencilere güzel haber geldi. Asgari ücret sonrası o da arttı. Stajyer ücretine okkalı zam geldi. Rakamı gören öğrenciler çifte bayram yaşayacak! İşte 2023 yeni stajyer maaşı ve detayları...

yeni-ghghhggh-2.jpg

DEVLET TARAFINDAN ZORUNLU HALE GETİRİLDİ

Sabah'ın haberine göre; meslek liseli gençlerin en büyük derdi staj bulma imkanı. Yapılan adımlar sonrası stajyerlik resmi çalışma haline getirildi ve hem de maaş ödeme zorunluluğu koyuldu. Mesleki eğitim kapsamında olan, 10 ve 10'dan fazla çalışanı bulunan işletmelerde öğrencilere staj yaptırılması gerekiyor. Buna göre de çalışan sayısının yüzde 5'i kadar sayıda stajyer bulundurma zorunluluğu var. Stajyerlere ödenecek ücretler, firmadaki çalışan sayısına ve o yıl geçerli asgari ücrete göre belirleniyor. Stajyerlere net asgari ücretin yüzde 30'u kadar maaş ödenmek zorunda.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI SONRASI YÜKSELTİLDİ

Düzenlemeye göre kalfalık yeterliğini kazanan mesleki eğitim merkezi 12'nci sınıf öğrencilerine en yüzde yüzde 50'nin üzerine ücret veriliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurusunu yaptığı kamu kurumlarında Ulusal Staj Programı kapsamında staj yapan gençlere ise asgari ücret ödeniyor. Asgari ücrete yapılan yüzde 34 oranındaki ara zam stajyerlere ödenecek ücretleri de artırdı. Buna göre stajyerlerin en düşük ücreti 20'den az personeli olan yerlerde bin 276 liradan bin 710 liraya, 20'den çok personeli olan yerlerde 2 bin 552 liradan 3 bin 420 liraya yükselecek.

hjhjhj-2023-06-27t101033-434.jpg

ÖĞRENCİLER BU RAKAMLARI GÖRÜNCE BAYRAM EDECEK

Kalfalık yeterliliğini kazananlara ise 4 bin 253 lira yerine 5 bin 701 lira verilmeye başlanacak. Kamu kurumlarında staj yapan gençler ise Temmuz'dan itibaren 11.402 TL net asgari ücret kadar maaş alacak. Mesleki eğitim gören veya stajyer öğrencilere ödenebilecek en az ücretin 20'den az çalışanı olan işletmeler için 3'te 2'si, 20 ve üzerinde çalışanı olan işletmeler için 3'te 1'i devlet tarafından karşılanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN