Asgari ücret toplantısının detayları ortaya çıktı: TÜİK enflasyon hakkında sunum yapmamış

Asgari ücret toplantısının detayları ortaya çıktı: TÜİK enflasyon hakkında sunum yapmamış

İlki 11 Aralık'ta yapılan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı bugün yapıldı. Toplantının ardından yeni detaylar ortaya çıktı. TÜİK’in asgari ücretin artışına konu olabilecek enflasyon ve geçim şartlarına yönelik fiyat gelişmeleri hakkında herhangi bir sunum yapmadığı, makroekonomik verileri tekrarladığı belirtildi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda sone erdi. Milyonlarca insan tarafından merakla beklenen toplantıda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile TÜİK'in, genel ekonomik duruma yönelik ve makroekonomik görünümü sunmakla yetindiği iddia edildi.

Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş başkanlığında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde toplanan komisyonda, işçi heyetine Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, işveren heyetine ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç başkanlık yaptı.

Toplantının ardından basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Türk-iş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, Türk-İş'in asgari ücret için herhangi bir teklif vermeyeceğini açıkladı.

"RAKAM TELAFFUZ EDİLMEDİ"

Sendikanın kırmızı çizgisi olup olmadığına yönelik soruya yanıt veren Ağar, "Kırmızı çizgi boş laf" dedi. İkinci toplantıda da herhangi bir rakamın telaffuz edilmediğini aktaran Ağar, "Rakam telafuz edilmedi, şu anda bir sonuç yok. Kısa zamanda bir mutabakata varılmasını bekliyoruz" diye konuştu.

TÜİK KAYITSIZ KALDI

Ekonomim gazetesinden Mehmet Kaya’nın haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile TÜİK, genel ekonomik duruma yönelik ve makroekonomik görünümü sunmakla yetindi.

Özellikle TÜİK’in asgari ücretin artışına konu olabilecek enflasyon ve geçim şartlarına yönelik fiyat gelişmeleri hakkında herhangi bir sunum yapmadığı, makroekonomik verileri tekrarladığı belirtildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı temsilcisinin de Orta Vadeli Program hedeflerini aktardığı öğrenildi.

Toplantıda, işgücü verilerine yönelik olarak bölümde kayıt dışı çalışmaya ilişkin sayılar da sunuldu. İşveren tarafının, sendikalı işyerlerinin kayıtlı ve güvenli çalışmasını vurgulayarak, yüksek sayıdaki kayıt dışı çalışmaya hükümetin ivedilikle müdahale etmesi gerektiğini söylediği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN