Asgari ücret zammı netleşiyor! Gözler o tarihte: Bu miktarda olması bekleniyor!

Asgari ücret zammı netleşiyor! Gözler o tarihte: Bu miktarda olması bekleniyor!

Asgari ücret Temmuz zammında flaş gelişme! Milyonlarca çalışan Temmuz ayında yapılacak olan asgari ücret zammına odaklanmış durumda. İşçi ve işveren arasında pazarlık toplantıları devam ederken gözler asgari ücrete gelecek olan zamma çevrildi. Peki Temmuz'da asgari ücrete ne kadar zam gelecek? 2023 asgari ücret ne kadar olacak? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin son dakika olarak açıkladı. Gözler o tarihte! Beklenen rakam açıklandı. İşte 2023 asgari ücret zammında son durum.

MURATHAN DEMİRCİOĞLU | KARAR

Temmuz ayına geri sayım devam ederken milyonlarca çalışanın gözü asgari ücret zammında. Kamu çalışanlarına gelen zam sonrası gözler asgari ücret zammında çevrildi. İşçi ve işveren arasındaki pazarlıklar devam ederken birçok rakam masaya gelmeye devam ediyor. Asgari ücret Temmuz zammında flaş gelişme! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin son dakika olarak duyurdu. Gözler o tarihe çevrildi. Bu miktarda olması bekleniyor! Peki 2023 asgari ücret zammı ne kadar olacak? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? İşte asgari ücret Temmuz zammında son dakika gelişmeleri...

Asgari ücret zammında heyecanlı bekleyiş sürüyor. Zamda etkili olan brüt, net asgari ücret için tahminler, ilk dört aylık enflasyon farkının ortaya çıkmasıyla netleşmeye başladı. Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'den son dakika açıklaması geldi. Peki 2023 asgari ücret ne kadar olacak? Temmuz asgari ücret zammında son durum.

BAKAN BİLGİN'DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin; "Asgari ücret sadece en düşük ücreti belirlemiyor. Asgari ücreti yukarı çıkardıkça, bütün ücretler yukarı doğru çıkıyor. "Siz asgari ücreti yüzde 70 artırdığınız zaman üsttekiler de yüzde 70 artış istiyorlar" diyorlar. Asgari ücretle ilgili bir tarihsel bir adım attık, geliri vergi dışı bıraktık. Asgari ücretten 1 buçuk yıldır vergi alınmıyor. Temmuzda reel alım gücünü koruyacak şekilde düzenleyeceğiz. Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenleme yaptık ocak ayında, temmuzda da aynısını yapacağız. Benim oradaki yaklaşımım şudur, aşağı yukarı 500 dolar civarında, ona denk bir asgari ücret düzenlemesi yapmamız gerekir. Çalışmalarımız hazır."

hgghhg-13.jpg

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş; "Normal şartlarda memurların zamların erken açıklanmazken sayın Cumhurbaşkanı tarafından yüzde 45 olarak ilan edildi, taban ücret olarak 22 bin TL olarak ilan edildi. İkinci tura girdiğimiz bu dönemde asgari ücretle ilgili beklentiler yüzde 30 artışla 11 bin TL’ler iken, seçimlerde ikinci turun ortaya çıkması dolayısıyla memur zamları ile asgari ücret zammının eşitlenebileceği kanaatindeyiz .Bu da yüzde 45 artış demek oluyor. Yüzde 45 artışla düşündüğümüzde sayın Cumhurbaşkanının seçime kadar asgari ücreti 12 bin 500 TL olarak açıklaması bizim için sürpriz olmayacaktır." dedi.

ghghgh-68.jpg

ENFLASYON RAKAMLARI NETLEŞİYOR

İlk 4 aylık enflasyon rakamları belli oldu. Temmuz ayında, haziran ayı enflasyon rakamının da belli olmasıyla memur maaş zammı netleşecek. Bununla birlikte asgari ücret zammı da ortaya çıkacak. Yeni zammın, görüşmelerin tamamlanmasının ardından duyurulması bekleniyor.

Ülkemizde toplamda 27 milyon civarında kayıtlı çalışan bulunuyor. Toplam sigortalarının yüzde 41'i, 7 milyon 131 bini asgari ücret kazanıyor. Asgari ücret zammı, dolaylı olarak tüm vatandaşların cebine giren parayı etkiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN