Asgari ücrete yerel seçim dopingi! Bildiğiniz rakamları unutun... Prof. Dr. Şenol Babuşçu açıkladı

Asgari ücrete yerel seçim dopingi! Bildiğiniz rakamları unutun... Prof. Dr. Şenol Babuşçu açıkladı

Yeni yıla sayılı günler kala milyonlarca çalışan asgari ücrete gelecek olan zammı merakla bekliyor. Uzman isimler tahminlerde bulunmaya devam ederken Prof. Dr. Şenol Babuşcu açıkladı! Herkes bildiği rakamları unutsun… Asgari ücrete yerel seçim dopingi geliyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Asgari ücret zammı 2024 yılının Ocak ayında netleşecek. Enflasyon oranları ve refah payı kapsamında yeni asgari ücretin tutarı belli olacak. Milyonlarca vatandaşı yakinen ilgilendiren konuya ilişkin uzman isimler şimdiden ellerindeki verilerle asgari ücretin zamlı halini tahmin ediyor. Bu kapsamda Prof. Dr. Şenol Babuşcu ise yerel seçimleri işaret ederek daha farklı rakamların olabileceğini öne sürüyor. İşte detaylar…

ASGARİ ÜCRETTE BEKLENMEDİK BİR RAKAM SÖZ KONUSU

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, resmi sosyal medya hesabı “X” üzerinden asgari ücrete ilişkin beklentilerini paylaştı. Altı atlık enflasyon rakamının yüzde 37-38 civarına ulaşmasını beklediğini açıklayan Babuşcu, yerel seçimlerin bu oranları yükseltme ihtimalinin olduğunu paylaştı.

yeni-proje-1-002.jpg

Bu kapsamda asgari ücrete yüzde 50 artış geldiği takdirde 17 bin lira olacağını ifade eden Babuşcu, şunları paylaştı:

“Asgari ücretin kaç TL olması bekleniyor?

4 aylık(Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim) enflasyon rakamı % 29.40. Kasım ve Aralık ayları enflasyonu ile 6 aylık enflasyonun % 37-38'e ulaşması bekleniyor.

Asgari ücretin yerel seçimler nedeniyle bu orandan daha yüksek artması bekleniyor.

Asgari ücrette % 40 artış olursa yaklaşık net 16.000 TL,

% 50 artış olursa 17.000 civarında olması bekleniyor.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN