Avrupa borsalarında son durum: Savaş etkisi sürüyor

Avrupa borsalarında son durum: Savaş etkisi sürüyor

Tüm dünyanın gözünü diktiği Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş, Moskova yönetimine ağır yaptırımları da beraberinde getirdi. Rusya'nın beraberinde Avrupa'nın da etkilendiği yaptırımlar nedeniyle, Batı borsalarında düşüş bugün de devam etti.

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş ve savaşa ilişkin açıklanan yaptırımlar, Batı'da da etkili oldu. Söz konusu yaptırımların ekonomilere etkisine ilişkin endişeler piyasa üzerinde belirleyici rol oynarken, Çin'de artan koronavirüs vakaları ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yarın açıklanacak faiz kararının fiyatlamalara dahil edilmesiyle piyasalarda oynaklık önemli boyutlara ulaştı.

Son olarak, bugün İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın liderliğinde düzenlenecek NATO'nun Ortak Sefer Gücü Zirvesi'ne ilişkin haber akışının da piyasalar üzerinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

DAX'TA ÖNEMLİ DÜŞÜŞ

Alman Birleşik Borsa Endeksi (DAX), açılışın ardından 30 gösterge endeksi yüzde 1,31 düşüşle 13.746 puan oldu.

Stoxx Europe'un 600 gösterge endeksi ise yüzde 1,18 azalışla 431 puan oldu.

İNGİLTERE'DE DE KAYIP SÜRÜYOR

Johnson hükümetinin devam eden Rusya - Ukrayna savaşında etkin bir rol oynaması, Avrupa borsalarıyla beraber İngiltere borsalarında da kayıp yaşanmasına yol açmıştı.

Güne bugün de düşüşle başlayan İngiltere borsalarında FTSE 100 endeksi yüzde 1.19 azalarak 7.108 puanda, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,31 değer kaybıyla 6.286 puanda, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,89 azalışla 8.161 puanda ve İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 1,06 düşüle 23.178 puanda bulunuyor.

Avro/dolar paritesi önceki kapanışına göre yüzde 0,7'lik yükselişle 1,1016 seviyesinden işlem görüyor.

Veri gündeminde ise Avro Bölgesi’nde sanayi üretimi, Almanya’da ZEW Ekonomik Beklentiler Endeksi ve ABD’de Üretici Fiyat Endeksi'nin öne çıktığını kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN