Bakan Nebati'nin enflasyon hesabı yine değişti

Bakan Nebati'nin enflasyon hesabı yine değişti

Daha önce yaptığı açıklamalarda sene sonunda enflasyonda anlamlı bir düşüş yaşanacağını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bu kez enflasyonda yaz aylarından itibaren ve özellikle de yıl sonundan itibaren düşüşün ve normalleşmenin görüleceğini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cannes'da düzenlenen Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Uluslararası Yatırımcı Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Bakan Nebati, kur korumalı mevduatın, döviz kurunu istikrarlı ve öngörülebilir bir çizgiye soktuğunu savunarak Türkiye'de serbest piyasa rejimi ve kambiyo rejiminin garanti altında olduğunu vurguladı.

Daha önce yaptığı açıklamada enflasyonda mayıs ayından itibaren "düşüş yaşanacağını ve sene sonunda da anlamlı bir düşüşün geleceğini" ifade eden Bakan Nebati bu kez, yaz aylarından itibaren ve özellikle de yıl sonundan itibaren enflasyonda düşüşün ve normalleşmenin görüleceğini belirterek şunları söyledi:

"Bu ülkeye yatırım yaparsanız malınız da canınız da güven altındadır. Yatırımlarınızı Türkiye Cumhuriyeti'ne çok rahat şekilde yapabilirsiniz. Bu anlayışla 2021'i hem sektörde büyük bir başarıyla kapattık, yüksek emtia fiyatları, lojistikteki problemler, Karadeniz'deki gerginliklere rağmen Türkiye'de ticaret tahminlerin ötesinde büyük heyecanla devam ediyor. Çarklar dönüyor"

OCAKTA PİK YAPAR

Geçen ay enflasyonun ocakta pik yapacağını fakat 2023 seçimlerine Türkiye'nin enflasyonda tek haneyle gireceğini kaydeden Bakan Nebati, dünyadaki gelişmeler, gıda ve enerji fiyatlarındaki gerilemeyle birlikte enflasyonda mayıs ayından itibaren düşüş yaşanacağını ve sene sonunda da anlamlı bir düşüşün geleceğini belirtmişti.

NİSANDA PİK YAPAR

Nebati, Geçen haftalarda bir kez daha enflasyon hakkında açıklamalarda bulunarak enflasyonun nisan ayında zirveye ulaşacağını fakat yüzde 50 seviyesini aşmayacağını açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (30)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
30 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN