Banka borcu sorgulama nasıl yapılır? İşte e-Devlet sorgulama ekranı

Banka borcu sorgulama nasıl yapılır? İşte e-Devlet sorgulama ekranı

Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Akbank, Garanti Bankası, TEB, ING Bank kredi ödemesi olan vatandaşlar, toplam banka borçlarını sorgulamak için çeşitli mobil uygulamalar kullanıyor. Banka borcu sorgulamanın en kolay ve güvenilir yolu, e-Devlet'e giriş yapmak. İşte, banka borcu sorgulama ekranı...

Koronavirüs salgını nedeniyle işini kaybeden ya da işleri azalan vatandaşlar için kamu ve özel bankaların sunduğu kredi paketleri yoğun ilgi gördü. Fakat geçmişten gelen borçlarıyla beraber yeni kredi borcu yükü altına giren banka müşterileri, hesap kitap yapmak için bankalara olan toplam borç miktarını öğrenmek için bankaların müşteri hizmetlerini arıyor. Banka borcu sorgulamak için e-Devlet'e giriş yapmak yeterli.

BANKA BORCU ERTELEME NASIL YAPILIR?

Koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik sıkıntılar yaşayan vatandaşlar, geçmiş dönemde kullandıkları kredilerin geri ödemelerinin başlamasıyla nedeniyle geçim sıkıntısı karşı karşıya kaldı. Bu süreçte kamu bankaları başta olmak üzere pek çok banka düşük faizli, uygun ödeme koşullarına sahip kredi paketlerini hayata geçirmişti.

Kredi imkanlarından faydalanan vatandaşlar, kovid-19 hastalığının devam etmesi nedeniyle işlerini rayına oturtamadı ve kredi ödemelerinde sıkıntı yaşamaya başladı. Bunun üzerine devlet bankaları ve bazı özel bankalar, tüketicilerin kredi ödemelerini ertelemede kolaylık sağladı. Fakat kredi ödemelerinin ertelenmesi işleminin, borçlu kişinin borç miktarı, gecikme süresi, kredi puanı gibi pek çok parametre dahilinde kişiden kişiye değişkenlik gösterdiğinin altını çizelim.

Kredi borçlarını ödeyemeyecek durumda olan vatandaşlar, bankalarına başvurarak borç erteleme yapıp yapamayacaklarını öğrenebilir.

E-DEVLET BANKA BORCU SORGULAMA SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN