Bankaların Emekli Promosyonlarına Haciz! Emeklilerin Promosyon Sevinci Kısa Sürdü...

Bankaların Emekli Promosyonlarına Haciz! Emeklilerin Promosyon Sevinci Kısa Sürdü...

Bankalar emekli maaşlarına promosyon için yarışa girmişti. Emeklilere 8 bin liraya kadar maaş promosyonu veren bankalar adeta emeklerin maaşlarını kendilerine taşıması için emeklilerin önünde sıraya girmişti. Ama gelen yeni haberler emeklileri üzdü.

Son zamanlarda bir çok banka emeklinin maaşlarını kendi bankalarına taşıması için adeta promosyon yarışına girdiler.

Bankaların emekli maaşlarına verdiği promosyon rakamlarının kimi bankalarda 8 bin liraya kadar çıkması üzerine emeklilerde maaşlarını en yüksek promosyon veren bankalara taşımaya başladı. Artan enflasyon karşısında bir miktar olsun direnmek için maaşlarını yüksek promosyon veren bankalara taşıyan emeklilere ise kara haberin gelmesi uzun sürmedi.

BANKALARIN EMEKLİLERE VERDİĞİ PROMOSYONLARA OTOMATİK HACİZ GELİYOR

Son zamanlarda maaşlarında e-haciz kaydı olan emeklilerin aylıklarına otomatik olarak el konulduğuna yönelik şikayetler geliyor. Bu konu ile ilgili açıklama yapan bazı hukukçular, maaş eklentisi olduğu için promosyona el konulamayacağını açıklarken bazıları ise banka promosyonlarının emekli aylıklarından ayrı kazanç olduğu için haczedilebileceğini iddia ediyor. Şimdi emekliler ise ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Bu durum karşısında ne yapacaklarını kara kara düşünen emeklilere bir kötü haber de bankalardan geldi. Ama işin uzmanları Emekli aylıklarında e-haciz olan emeklilerin banka promosyonlarına haciz konulmasına karşı dava açabileceğini belirterek emeklilerin haciz işlemi yapanlara karşı iade davası açabileceğini söylüyor.

emekliler.jpg

YARGITAY KARARI EMEKLİLERİN AYLIKLARINA HACİZ KONAMAZ DİYOR

Yargıtay kararına göre emeklilerin aylıklarına haciz işlemi konamazken banka promosyonlarında kafalar karıştı. Maaşlarında e-haciz olan emekliler bankaların promosyonlarına haciz konulduğunu söyleyerek şikayet ediyor. Emeklilerin maşları dışında aldıkları promosyon paralarına el konulmasını değerlendiren bankacılık uzmanları konu hakkında fikir ayrılığı yaşıyorlar. Kimileri promosyonlara haciz işlemi konulamayacağını belirtirken kimileri de promosyonun aylıktan farklı bir ek kazanç olduğunu belirterek haciz konabileceğini iddia ediyor.

emekli-ayligi.jpg

EMEKLİLERE İADE DAVASI AÇABİLİR

İyi haber ise emeklilerin promosyonlarına el konulabileceğine dair Yargıtay'ın bir kararı olmadığını belirten bankacılık uzmanları promosyonlarına el konulan emeklilerin bankalara dava açabileceği yönünde oldu. Bankacılık çevreleri promosyonlara haciz konur mu konamaz mı bunu tartışırken emekliler ise promosyonlarına el konulduğunu belirterek şikayetçi olmaya devam ediyor. Emekli aylıklarına yönelik yapılan promosyonlara ile ilgili haciz konup konamayacağı ve emeklilerin haciz konulan promosyonlarının iadesi için dava açıp açamayacağı ilerleyen süreçte belli olacak. Ama şu an en net bilinen banka promosyonlarına haciz konulduğudur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN