Başvuru yapmayan kalmasın! 868 TL kaymakamlık yardımı verilecek: İhtiyaç sahipleri dikkat!

Başvuru yapmayan kalmasın! 868 TL kaymakamlık yardımı verilecek: İhtiyaç sahipleri dikkat!

Devlet, vatandaşlarına yardımda bulunmaya devam ediyor. 65 yaş ve üzeri vatandaşlara her ay PTT aracılığıyla 868 TL ödeme yapılıyor. Bu ödeme için sadece kaymakamlığa 5 dakikalık bir uğrayış yeterli oluyor. Ayrıntılar haberimizde...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşların birçok alanda yardımına koşuyor. Bu yardımlar arasında, kiradan doğalgaz faturalarına kadar birçok alanda destek sağlanıyor. Ancak, yaşlı bireyler için en önemli yardımlardan biri yaşlılık maaşı olarak da bilinen 65 yaş aylığıdır. Bu maaş, geçimini sağlamakta zorluk çeken ve sosyal güvencesi olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlara devlet tarafından sağlanan bir maddi destektir. Ayrıca, yaşlı bireylerin yaşam kalitesini artırmak ve sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak amacıyla verilir.

TOPLAMDA 2604 TL ÖDENECEK

3

Ancak, bu maaştan yararlanmak için birtakım şartları yerine getirmek gerekiyor. Öncelikle başvurular, yaşlı bireylerin ikamet ettikleri ilçe ve belde belediyelerine yapılmalıdır. Başvurular için nüfus cüzdanı fotokopisi, ikametgâh belgesi, gelir durumunu gösteren belge ve varsa sağlık raporları gibi belgelerin temin edilmesi gerekmektedir. Başvurunun onaylanması durumunda, yaşlılık maaşı Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında verilmektedir. Bu ödemeler, aylık hesabına bakıldığında 868 TL'ye denk gelmektedir. Yani vatandaşlar, 3 ayda bir verilen bu ödemelerde toplamda 2.604 TL'yi ceplerine koyabilmektedir.

Ancak, yaşlılık maaşından yararlanabilmek için birtakım şartları yerine getirmek gerekiyor. 65 yaşını doldurmuş olmak, SSK, Emekli Sandığı, BAĞ-KUR gelir ile aylık hakkında faydalanmamak, Sosyal Güvenlik Kurumuna prim ödemesi yapmamak ve muhtaçlık sınırından az gelir sahibi olmak gibi şartlar aranmaktadır. Bu şartlara uyan 65 yaşını doldurmuş bireyler, en yakın Kaymakamlık veya Valiliklerine başvurarak, başvurularının onaylanması durumunda anında hesaplarına ödeme yapılmasını sağlayabilirler.

Bugüne kadar milyonlarca vatandaşın faydalandığı ve geçimlerine bir nebze olsun katkı sağladığı bilinen bu ödemeler, özellikle ihtiyaç sahibi yaşlı bireylerin hayatını kolaylaştırmaktadır. Devletin sosyal yardımlarının, ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağladığı desteğin önemi, her geçen gün artarak devam etmektedir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN