Bayilerde yeni araç kalmadı: Olmayan arabanın indirimi

Bayilerde yeni araç kalmadı: Olmayan arabanın indirimi

Matrah düzenlemesini yürürlüğe girmesinin ardından otomobil satın almak için bayilere gidenler geri dönüyor. Bayilerde araba kalmayınca vatandaşlar ikinci el araçlara yönelmek zorunda kaldı. Rami'deki ikinci el otomobil pazarında yoğunluk yaşanırken araç fiyatlarındaki artış dikkatlerden kaçmadı. Oto galeri sahibi Reşat Melekoğlu, matrah düzenlenmesini kapsayan araçların piyasada olmadığını belirterek, "İndirim geldi ama, ekstra zam da geldi. Olmayan arabanın indiriminden bahsediyoruz." dedi.

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan ÖTV matrah düzenlemesi yürürlüğe girmesinin ardından sıfır otomobil almak için Rami Açık Oto Pazarı'na giden vatandaşlar nedeniyle dün yoğunluk yaşanırken, araç fiyatlarının da artış olması dikkat çekti.

Sıfır otomobil alabilmek için bayilere gidenler araç olmadığını öğrenince, ikinci el otomobillere yöneldi. Böylelikle matrah düzenlemesiyle kısa bir süre durgunluk yaşayan ikinci el otomobil piyasası yeniden hareketlendi.

Oto galeri sahibi Reşat Melekoğlu, matrah düzenlenmesini kapsayan otomobillerin piyasada olmadığını belirterek, "Ufak motorlara gelen bir vergi düzenlemesi, aslında bir ÖTV indirimi değil. Matrah arttırımı 1000 motorlara gelen indirim. İndirim geldi ama, ekstra zam da geldi. Olmayan arabanın indiriminden bahsediyoruz.

Bugün bayiye gittiğiniz zaman araba bulabiliyor musunuz? Nasıl bir indirim olacak? Araba olacak ki öyle indirim olacak. Eskiden nasıldı? Kasım-Aralık ayları gelince bayiler indirim var diye bağırıyordu. Bugün bir bayiye gidiyorsunuz araç yok. Yılbaşından sonra araçlara bayağı bir zam gelecek. İkinci elde fiyatlar dolayısıyla yukarı doğru çıktı. Araba olmadığı için fiyatlar daha çok artacak. Matrah düzenlemesinden sonra vatandaş gelip sorular soruyor. İndirim bekliyorlar ama, olmayan arabanın indirimi nasıl olacak?" diye konuştu.

5932195.jpg

"ZAM OLACAĞI SÖYLENİYOR AMA, FİYATLAR YERİNDE DURMUYOR"

Oto galeri sahibi Taştan Işık ise, ikinci el otomobil fiyatlarının arttığını ifade ederek, "Bir talep oldu ama, şu an bayilerde yeni araç yok. Müşteri gittiğinde geri dönüyor. Zam olacağı söyleniyor ama, fiyatlar yerinde durmuyor. Olmayan ürün için artış olur. Bayi şu tarihte gelecek diyor ama, zaman ve fiyat belli değil" dedi.

"Yeni araç almak artık çok zor."

Bayiden eli boş dönen Şenol Durmaz, "İnternetten duyup geldik. Fiyatlar yansıdı mı diye pazara geldik. Şu an indirim gözükmüyor. Aracımızı sattık, yeni araç almak artık çok zor. İnşallah fiyatlar düşer" diye konuştu.

5932194.jpg

Kamil Dikmen ise "Fiyatlar düşecek diyorlardı ama, düşüş yok. Bayilere baktık ama, araç yok. Ya 3 ay sonra ya da 1 sene sonra araç gelecek. Geldiği zaman fiyatı da artacak. Buna bir el atılsın" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN