BBP lideri Destici: Asgari ücret 17 bin liranın üzerinde olmalı

BBP lideri Destici: Asgari ücret 17 bin liranın üzerinde olmalı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 'vatandaşımız enflasyona ezdirilmeyecektir' mesajını verdi. "Asgari ücret, bu yüksek enflasyon devam ettiği sürece yılda 2 kez, ocak ve temmuz ayında yılda 2 kez tespit edilmeye devam edilmelidir. Bizim teklifimiz ve önerimiz şudur; enflasyon artı en az yüzde 10 refah payı verilerek asgari ücret minimum 17 bin liranın üzerinde olmalıdır" şeklinde konuşan Destici asgari ücrettin konuşulacağı ikinci toplantıyı işaret etti.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Ankara'da düzenlenen Genel İstişare Toplantısı'nda konuştu.

Ekonomiye değinen Destici, ekonomi üzerindeki baskının farkında olduklarını işaret ederek, "Avrupa ve Orta Doğu'daki savaşlar, enerji ve gıda başta olmak üzere her sektörü etkiliyor" şeklinde konuştu.

Destici hayat pahalılığından şu sözlerle bahsetti:

"Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında, özellikle dar gelirli emekli maaşları ve asgari ücret, hiçbir mazeret ve açıklamayı haklı kılamayacak kadar yetersiz hale gelmiştir. Devlet, vatandaşlarını çaresizliğe mahkum etmez, edemez"

'ENFLASYONA EZDİRİLMEYECEK'

"Asgari ücret, bu yüksek enflasyon devam ettiği sürece yılda 2 kez, ocak ve temmuz ayında yılda 2 kez tespit edilmeye devam edilmelidir. Bu şekilde asgari ücretlimiz, yüksek enflasyona ezdirilmeyecektir. Yarın Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2'nci toplantısını yapacak.

'ASGARİ ÜCRET 17 BİN LİRANIN ÜZERİNDE OLMALI'

Bizim teklifimiz ve önerimiz şudur; enflasyon artı en az yüzde 10 refah payı verilerek asgari ücret minimum 17 bin liranın üzerinde olmalıdır. Velhasılı, çalışanlarımızı, emeklilerimizi, hiçbir vatandaşımızı hayat pahalılığı şartlarına ezdirmemeliyiz. Daha önce de ifade ettik, emekli maaşları, asgari ücretin altında olmamalıdır"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN