Beklenen enflasyon rakamı açıklandı: ABD'de yükseliş 40 yılın zirvesinde

Beklenen enflasyon rakamı açıklandı: ABD'de yükseliş 40 yılın zirvesinde

ABD'de şubat ayı enflasyon oranı açıklandı. Buna göre, yıllık enflasyon yüzde7,9'a yükselerek, 40 yılın zirvesinde olan artışa ivme kaybetmeden devam etti.

Koronavirüs salgınının ekonomik etkilerini sürdürmeye devam ettiği Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) şubat ayına ilişkin enflasyon verileri açıklandı. Veriler ABD'de enflasyonun 40 yılın zirvesini yenilediğini gösterdi.

Buna göre, ocak ayında yüzde 7,5 seviyesinde olan yıllık enflasyon Şubat'ta yüzde 7,9'a yükseldi. Aylık enflasyon ise yüzde 0,8 ile beklentilerle paralel seyretti.

YÜKSELİŞ DEVAM EDİYOR

Bloomberg HT'nin haberine göre, Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin beklentisi yıllık enflasyonun yüzde 7,9 olacağı yönündeydi.

Aylık bazda bakıldığında enflasyon yüzde 0,8 ile beklentilere paralel gerçekleşti.

Çekirdek enflasyon göstergelerinde de sürpriz yaşanmadı. Buna göre, gıda ve enerji hariç tüketici fiyat endeksi aylık bazda yüzde 0,5; yıllık bazda da yüzde 6,4 yükseldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN