Benzin ve motorinde yeni dönem! Akaryakıt alan araç sahipleri dikkat: Artık bu şekilde olacak!

Benzin ve motorinde yeni dönem! Akaryakıt alan araç sahipleri dikkat: Artık bu şekilde olacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alınan yeni karar ile birlikte akaryakıt sektörünce gelişme meydana geliyor. Yeni uygulama ile birlitke akaryakıt sektöründe göze çarpan kayıt dışılığın önüne geçilecek. Bu vesile ile sahte belge düzenlemesine karşı hareket başlatıldı. Uygulama ile birlikte ilk olarak ticari açalarda başlanacağı vurgulandı. İşte tüm detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Akaryakıt Kararı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alınan karar neticesinde akaryakıt için yeni gelişmeler planlanıyor. Kayıt dışılığın engellenmesi adına yeni uygulamaya geçmek için hazırlıklar başlatıldı.

İlk olarak ticari araçlara uygulanacak olan düzenlemenin 2023 yılının sonuna kadar yaklaşık 13 bin akaryakıt istasyonundaki ödeme kaydedici cihazların değiştirileceği bilgisi verildi. Taşıt tanıma sistemi dışında dışarıdan hiçbir müdahalede bulunulmayacak.

Paylaşılan bilgiler doğrultusunda ilk olarak ticari araçlarda uygulanacak olan uygulama ile birlikte TUBİTAK ve TSE tarafından yapılan testlerden geçen yeni nesil akaryakıt pompa ödeme kaydedici, istasyonlarda kullanılmak üzere hazır hale getirilecek. Dışarıdan müdahalenin edilmeyeceği ve mali hafızalara kaydedilen verilen anlık olarak Gelir İdaresi Başkanlığı ile paylaşılacağı belirtildi.

akaryakitta-zam-pompaya-yansidi-iste-guncel-fiyatlar-hkki.webp

Akaryakıtta Sahte Belgecilik Son Buluyor!

Uygulamaya konacak olan yeni sistem ile birlikte ticari araçların depo ağzında plaka bilgisinin içerdiği elektronik etiketler yerleştirilecek. Güncellenen yakıt pompası ile birlikte etikette yer alan bilgiler okuyucu sayesinde tespit edilerek alınan akaryakıt miktarı ve fiyat bilgisi yeni nesil ödeme cihazlarıyla birlikte otomasyon sistemlerine otomatik olarak aktarılacak.

Üzerinde çalışılan uygulama ile birlikte kaydedici cihaz fişlerini gider olarak dikkate alabilirken aynı zamanda araç plakalarının manuel yazılasının önüne geçilecek. Piyasada usul olmayan fatura kullanımının da önüne geçilecek.

benzine-bir-indirim-daha-geliyor-m-bjy8-cover.jpg

Yeni Uygulama Duyuruldu!

Duyurulan yeni uygulama ile birlikte sistem dahilinde kullanılması planlanan elektronik etiket, elektronik etiket okuyuculu pompa ile birlikte sistemin teknik detaylarının açıklanması bekleniyor. Yapılan ekipmanlar ise öncelikle test aşamasında geçecek. Bakanlık tarafından onay verilmeyen ekipmanlar ise istasyonlarda yer almayacak. Akaryakıt sektöründeki kayıt dışılığın önüne geçilmesi adına geliştirilen uygulama ile birlikte sahte belge düzenlemesine de karşı gelinecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN