Benzin ve motorine zam geliyor

Benzin ve motorine zam geliyor

Brent petrol fiyatlarındaki yükselişin ardından akaryakıt fiyatlarına zam geliyor. Cumartesi gece yarısından itibaren benzin ve motorin grubuna 1 liranın üzerinde zam yapılması bekleniyor.

Akaryakıt fiyatları, 3 Temmuz'daki Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammı sonrası haftalardır devam eden yatay seyrini bozmaya hazırlanıyor. Brent petrol fiyatlarının 73 dolara yükselmesiyle birlikte, akaryakıt sektör kaynakları motorin ve benzin fiyatlarına büyük bir zam geleceğini belirtti.

ZAM CUMARTESİ GECESİ POMPAYA YANSIYACAK

Otogaz fiyatlarına geçtiğimiz hafta 44 kuruş zam gelmesinin ardından, şimdi de gözler motorin ve benzin grubunda. Sektör kaynaklarına göre, Cumartesi gece yarısından itibaren pompaya yansıması beklenen zam, 1 liranın üzerinde bir artış olarak tahmin ediliyor. Bu zam, araç sahipleri için yeni bir maliyet yükü oluşturacak.

31 TEMMUZ 2025 TARİHİ İTİBARIYLA GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI:

Benzin:

  • İstanbul (Anadolu): 51.21 TL/L

  • İstanbul (Avrupa): 51.36 TL/L

  • İzmir: 52.4 TL/L

  • Ankara: 52.06 TL/L

Motorin:

  • İstanbul (Anadolu): 52.58 TL/L

  • İstanbul (Avrupa): 53.7 TL/L

  • İzmir: 54.94 TL/L

  • Ankara: 54.59 TL/L

YORUMLAR (7)
7 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN