Benzine zam geliyor: Salı gününden itibaren geçerli olacak

Benzine zam geliyor: Salı gününden itibaren geçerli olacak

Döviz kurundaki hareketlilik ve küresel petrol piyasalarındaki dalgalanmalar, akaryakıt tabelalarını yeniden değiştirmeye hazırlanıyor. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, benzinin litre fiyatına 27 Ocak Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 11 kuruşluk zam yolda.

Akaryakıt piyasasında enerji maliyetleri üzerindeki baskı devam ediyor. Geçtiğimiz dönemlerde yapılan ÖTV düzenlemeleri ve kur farkı nedeniyle yükseliş trendini sürdüren pompa fiyatları, yeni haftaya da artış sinyaliyle başladı. Yarından itibaren geçerli olması beklenen zamla birlikte, özellikle büyükşehirlerde benzin fiyatları yeni bir eşiği aşacak.

BENZİNE 1 LİRA 11 KURUŞLUK ARTIŞ BEKLENTİSİ

Ekonomim'in haberine göre akaryakıt sektörü temsilcileri, 27 Ocak 2026 Salı günü itibarıyla benzin grubunda 1 lira 11 kuruşluk bir artışın öngörüldüğünü bildirdi. Motorin ve LPG grubunda ise bugün itibarıyla bir fiyat değişikliği beklenmiyor. Ancak yarınki benzin zammıyla birlikte, Ankara ve İzmir gibi illerde litre fiyatlarının 56 TL bandına yaklaşması öngörülüyor.

26 OCAK 2026: GÜNCEL POMPA FİYATLARI

Yeni zam öncesinde, bugün itibarıyla İstanbul, Ankara ve İzmir’deki mevcut satış fiyatları şu şekildedir:

İSTANBUL AVRUPA YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin litre fiyatı: 54.10 TL

Motorin litre fiyatı: 57.34 TL

LPG litre fiyatı: 29.29 TL

İSTANBUL ANADOLU YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin litre fiyatı: 53.92 TL

Motorin litre fiyatı: 57.16 TL

LPG litre fiyatı: 28.69 TL

ANKARA AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin litre fiyatı: 55.00 TL

Motorin litre fiyatı: 58.42 TL

LPG litre fiyatı: 29.17 TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin litre fiyatı: 55.27 TL

Motorin litre fiyatı: 58.69 TL

LPG litre fiyatı: 29.09 TL

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN