Binance yuan işlemlerini kaldırdı: Bitcoin düşüşe geçti

Binance yuan işlemlerini kaldırdı: Bitcoin düşüşe geçti

İşlem hacmi açısından dünyanın en büyük kripto para borsası olarak bilinen Binance, Çin'deki müşterilere artık hizmet vermeyeceğini ve yuan paritelerini işlemden çekeceğini açıkladı. Kararın ardından Bitcoin yüzde 4'ten fazla değer kaybetti, 54 bin 600 dolar seviyelerine düştü.

Dünyanın önde gelen kripto para borsalarından Binance tarafından yapılan açıklama, kripto para borsasında dalgalanmalara neden oldu. Binance'ın aldığı kararda, yuan bazlı işlemlerin 31 Aralık'tan itibaren durdurulacağı ve Çinli kullanıcıların hesaplarını 'yalnızca para çekme' moduna geçirileceği belirtildi.

KARAR SONRASI BITCOIN'İN YÜZDE 4 DEĞER KAYBETTİ

Binance’in duyurusunun ardından Bitcoin önderliğinde kripto paralar düşüşe geçti. Bitcoin, saat 12:20 itibarıyla yüzde 4’ten fazla değer kaybederek 54 bin 600 dolarlı seviyelere kadar indi. Ethereum ise 3 bin 400 doların biraz üzerinde.

DİĞER PLATFORMLAR DA ÇEKİLİYOR

Öte yandan Çin Merkez Bankası 24 Eylül’de kripto paralarla ilgili tüm işlemlerin yasaklandığını ve işlemlerin cezalandırılacağını duyurmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN