Bir devrin sonu! Çin Japonya’yı geride bıraktı… Otomotiv sektörü şaşkın

Bir devrin sonu! Çin Japonya’yı geride bıraktı… Otomotiv sektörü şaşkın

Otomotiv sektöründe hareketli günler yaşanırken Çin son zamanların en başarılı adımlarını attı. Gözlemlenen bu gelişme resmen bir devrin sonu olarak nitelendiriliyor. Ürettikleri ve sattıkları ile Çin Japonya’yı geride bırakırken otomotiv sektörü olanları şaşkınlıkla izliyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Bu yıl özellikle de elektrikli otomotiv sektöründe oldukça üretken bir dönem yaşandı. Özellikle de Çin’in ürettikleri ve sattıkları birçok dev markayı geride bırakırken sektör ise şaşkına döndü. Özellikle de küresel otomobil pazarının ihracat şampiyonu olması ve 5 milyon barajını aşması Çin’in başarısını ortaya koydu.

OTOMOBİL İHRACATINDA JAPONYA’YI GERİDE BIRAKTI

Otomotiv sektöründeki gelişmelere ilişkin paylaşımlarda bulunan ‘dolubatarya’ hesabı yaptığı yeni bir paylaşımla bu yıl otomobil ihracatında Çin’in Japonya’yı geride bırakarak liderliğe çıktığını söyledi. Edinilen bilgilere göre Çin, aralık ayının sonu gelmeden 5 milyon otomobil ihracat barajını aştı.

yeni-proje-3.jpg

ELEKTRİKLİDE 1,2 MİLYONU AŞMASI BEKLENİYOR

Elektrikli otomotiv alanında da ciddi adımlar atan çin, 2023 yılının ilk 10 ayında 24 milyon otomobil üretti. Bunların yanı sıra 1 milyon da elektrikli ve prizli hibrit aracı ihraç etti. Öte yandan yıl sonunda totalde elektrikli otomobil ihracatının 1,2 milyonu aşması bekleniyor.

yeni-proje-4-001.jpg

ÇİN’DE HIZLI YÜKSELİŞ

Dolubatarya sayfası yaptığı paylaşımdaki bir grafikle pandemi sonrasındaki otomobil ihracatının gidişatını ve yaşanan değişimi paylaştı. Buna göre çin'in hızlı yükselişi ndeki bazı etkilerden söz ederek, “Tesla'nın Şanghay fabrikasını bir ihracat merkezi olarak kullanması, BYD, Chery, Geely, SAIC Motor gibi büyük üreticilerin ihracat hedeflerini tutturma çabası ve Rusya'da batının ambargosundan doğan boşluğu Çinli markaların doldurması büyük rol oynuyor” ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN