Borsa yatırımcıları dikkat! Seçimden sonra borsa ne olacak? Çarpıcı tahmin geldi

Borsa yatırımcıları dikkat! Seçimden sonra borsa ne olacak? Çarpıcı tahmin geldi

Seçimlere sayılı günler kala Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini duyurdu. İnce'nin bu kararı sonrası borsada yükselişle başladı. Yüzde 3 yükseliş gösteren Borsa İstanbul yeni günde de yükselişine devam ediyor. Borsadaki hareketlilik sonrası yatırımcılar 'Seçimden sonra borsa ne olur? Borsada yükselişler devam eder mi?' sorularını araştırmaya başladı. Uzman isim beklenen seviyeleri açıkladı. Borsa yatırımcıları dikkat!

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, dün yaptığı açıklama ile Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini duyurdu. İnce'nin açıklamalarının ardından borsada yüzde 3'lük artışlar yaşandı. Yükselişler yeni günde de devam ederken yatırımcılar 'Seçimden sonra borsa ne olur? Borsada yükseliş olur mu? Bist 100 endeksi teknik seviyeleri nedir?' sorularını araştırmaya başladı. Ünlü ekonomist beklenen seviyeleri açıkladı. Borsa yatırımcıları dikkat! Seçimden sonra dananın kuyruğu kopuyor. Çarpıcı tahmin geldi!

Türkiye 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine adım adım giderken son dakika gelişmeleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Seçim ile birlikte ekonominin nasıl bir tepki vereceği merak konusu oldu. Vatandaşlar 'Seçimden sonra borsa ne olacak?' sorusunu araştırırken uzman isimden son dakika açıklaması geldi.

BORSADA RALLİ DEVAM EDİYOR

Sene başından bu yana düşüş gösteren borsada yatırımcılar genel olarak riskten uzak durmakta. Geçen seneki rallisi ile birlikte rekor seviyelere çıkan Bist 100 endeksi, 4 defa 5300'ün üzerine çıkmaya çalıştı ama burada tutunamadı. Şu sıralar Xu100 endeksi 4494 TL seviyesinde seyrediyor. Sene başından bu yana yaşanan düşüş oranı ise yüzde 18'den fazla oldu.

ghhggh-41.jpg

SEÇİMDEN SONRA BORSA NE OLACAK?

Yatırımcıların 'Seçimden sonra borsa ne olacak?' sorusuna yanıt veren Dünya Gazetesi'nden Ufuk Korcan, şu değerlendirmeleri yaptı. Seçim sonrası yükselişlerin görülebileceğini ifade eden Korcan, yükselişin pek uzun soluklu olmasını beklemediğini belirtti. Bunun nedeni ise seçimlerin ilk turda bitemeyecek olması ihtimali. Seçimler ilk turda sona ermezse piyasalarda belirsizliğin 2 hafta daha devam etmesi bekleniyor. Eğer ilk turda Cumhurbaşkanı seçilir ve Cumhurbaşkanının ittifakı mecliste çoğunluğu alırsa borsada yukarı yönlü seyir olacağını söyleyen Korcan, farklı ittifakın mecliste çoğunluğu alması durumunda ise tam rahatlama olmayacağını ifade etti.

ghghgh-59-001.jpg

Kısa vadeli teknik görünümde borsanın 4431 ile 4491 TL aralığında kritik olduğu belirtildi. Bu seviyenin altında haftalık kapanış olması durumunda 3719 ile 3868 TL aralarına kadar çekilebilir.

Yazısının devamında beklediği seviyeleri açıklayan Korcan, "Bunun yanında günlük bazdaki indikatörlerin aşırı satım bölgesinde olması endeksin 4 bin 431 – 4 bin 491 puan bölgesinde tutunma çabası içerisinde olabileceğini gösteriyor. Eğer bu gerçekleşir ve bu noktadan hacimli bir tepki gelirse o zaman ilk aşamada 5 bin puan seviyesinin üzerine doğru bir yükseliş potansiyeli açığa çıkacak. Bu sebeple şu an için endekste takip edilmesi gereken bölge 4 bin 431 – 4 bin 491 puan bandı" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN