Borsada gong zili çaldı! O büyük şirket rüzgar gibi geldi, alan alana! Kağıdı 25 lira

Borsada gong zili çaldı! O büyük şirket rüzgar gibi geldi, alan alana! Kağıdı 25 lira

Borsa İstanbul'da gong bugün ülkemizin ilk seramik fabrikası Kaleseramik için çaldı. Borsada, #KLSER koduyla işlem görmeye başlayan payların halka arz fiyatı ise 25 TL olarak belirlendi. İşte, Kaleseramik halka arz detayları...

Halka arz sürecini başarılı bir şekilde tamamlayan, Kale Grubu'n lokomotif şirketi ve ülkemizin ilk seramik fabrikası olan Kaleseramik bugün halka arz edildi. Kaleseramik, şuan #KLSER koduyla Borsa İstanbul'da işlem görüyor.

HALKA ARZ SABİT FİYAT YÖNTEMİYLE BAŞLADI

Gelen bilgilere göre, halka arz programı dahilinde şirketin, 1 milyar TL kayıtlı sermaye tavanıyla mevcut çıkarılmış sermayesi 514 milyon 778.660 TL'ye yükseltildi ve artırılmış miktar olan 109 milyon 390.465 TL nominal değerli payları da 25 TL sabit fiyatla halka arz edildi.

Halka arz işlemiyle şirketin çıkarılmış sermayesinin yüzde 21,25'i halka arz edilirken, halka arzın net büyüklüğü toplam 2 milyon 735 milyon TL oldu. Ak Yatırım ve Yapı Kredi Yatırım liderliğindeki konsorsiyum aracılığı ile yapılan başarılı talep toplama süreci içinde, Kaleseramik'in satışa çıkan 109 milyon 390.465 TL nominal değerli payları için 2 milyon 2.245 yatırımcıdan talep alındı.

HALKA ARZDA 2 MİLYON YATIRIMCIYA ULAŞILDI

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergün, törende yaptığı konuşmasında, "Kuruluşundan bugüne kadar şirkete emeği geçen herkesi, başta Rahmetli İbrahim Bodur Bey olmak üzere hayırla yad ediyorum. Kaleseramik, ülkemizin önemli sanayi şirketlerindendir. Sektörünün kurucusu, pazarının lideri, dünyanın önde gelen seramik üreticilerindendir.

Bu halka arzdan elde edilen gelir, yeni yatırımlara dönüşerek, üretimin, istihdamın ve ihracatın artmasına katkı sağlayacaktır. Ülkemizin böyle köklü sanayi şirketlerini borsamızda görmek bizi gururlandırmakta ve ülkemizin tüm sanayi şirketlerine güzel bir örnek oluşturmaktadır.
Bu vesileyle bir kez daha, şirketlerimizi büyümeleri için ihtiyaç duydukları finansmanı, sermaye piyasaları yoluyla sağlamak üzere borsamıza davet ediyorum. Bu halka arzda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Yıldız Pazar'da işlem görmeye başlayan Kaleseramik'e borsamız ailesine hoş geldiniz diyorum. Sermaye piyasalarımıza hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

yeni-proje-1-002.jpg

50 MİLYON DOLARI AŞAN YATIRIM YAPILDI

Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yönetici Zeynep Bodur Okyay ise Kale Grubu adına büyük heyecan yaşadıklarını söyleyerek, "Kaleseramik, sadece Türkiye'de değil 86 ülkeye ihracat gerçekleştiren küresel arenada bilinen, öne çıkan bir şirket konumunda.

Kaleseramik, son 3 yılda kabaca dört kat artan bir performans gösterdi. Bu konumunu ve performansını daha da geliştirmek için, bu yıl Kaleseramik özelinde 50 milyon doları aşan yatırım planladık. Bugün de gong törenimizle, Kaleseramik'in iddialı global hedeflere yürüyüşü için çok önemli bir adım atıyor ve bu yatırımlarımıza kaynak oluşturacak şirketimizin bir kısım paylarının halka arzını gerçekleştiriyoruz." dedi.

TOPLANAN TALEPLER 9 MİLYAR TL'Yİ AŞTI

Halka arz sürecinde, 2 milyonu aşkın başvuru aldıklarını ve taleplerin de 9 milyar TL'yi geçtiğini belirten Haluk Alperat şu ifadeleri kullandı:

"Talep dağılımına baktığımızda hem bireysel, hem kurumsal yatırımcılardan ve hem de Kale Grubu çalışanlarından, ayrılan payın çok üzerinde bir talep geldiğini görüyoruz. Bu vesileyle hem bireysel hem kurumsal yatırımcılara hem de Kale Grubu çalışanlarına, bizlere gösterdikleri ilgi ve taleplerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Bize gösterilen bu yoğun ilgi; imza attığımız başarıları ve bulunduğumuz noktanın değerini teyit etmesi açısından da bizler için çok gurur verici. Halka arz büyüklüğümüzü toplamda net 2 milyar 735 milyon TL olarak gerçekleştirdik. Halka arz gelirimiz ile önceliğimiz, mevcut büyüme hedeflerimizin devamlılığını sağlayacak yatırımlarımız ile birlikte sürdürülebilirlik ve enerji tasarrufu gibi alanlarda yatırım yapmak olacak. Cumhuriyetimizin 100. yılında çıktığımız bu yeni yolculukta şirketimize yatırım yapan tüm yatırımcılarımıza da bir kez daha teşekkür ediyor, onlarla birlikte yeni başarılara imza atacağımıza yürekten inanıyorum.”

Altuğ Akbaş da Kaleseramik ailesi olarak 66 yıldır devam eden istikrarlı gelişimlerini ara vermeden sürdürdüklerini ve son üç yılda ortalama 4 kat artan bir performansa ulaştıklarını söyleyerek, "Bu başarımızda ivme yaratan en önemli faktörlerden biri ise hiç şüphesiz, gerçekleştirdiğimiz geleceğe dönük yatırımlardır ve halen devam ediyoruz. Bugün ise, bu başarıyı daha ileri taşımak, küresel seramik pazarındaki etkin oyuncu kimliğimizi daha da güçlendirmek adına şirketimizi halka açıyoruz. Yeni hissedarlarımızla, güzel ve güçlü hedeflere, daha büyük nice başarılara doğru önemli bir adım atıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Gong töreni, hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN