'Bu fiyatlar alım fırsatı, yeniden bu rakamları görmek imkansız' dedi ve 2024'te gram altının kıracağı rekoru açıkladı!

'Bu fiyatlar alım fırsatı, yeniden bu rakamları görmek imkansız' dedi ve 2024'te gram altının kıracağı rekoru açıkladı!

İsabetli tahminleriyle yakından takip edilen ekonomist Hatice Kolçak, gram altının bugünkü fiyatlarının bir görülemeyeceğini belirterek 2024 yılında altın fiyatlarının ne kadar olacağını açıkladı. Pek, gram altın yükselecek mi? Altın fiyatları ne olur 2024? İşte, Hatice Kolçak altın yorumları...

Ekonomist Hatice Kolçak, gram altınla ilgili yaptığı son değerlendirmede yıl sonu için beklediği rakamı açıkladı. Yatırımcıların yakından ilgilendiren değerlendirmelerde bulunan Hatice Kolçak, gram altının 3 bin TL'ye ulaşacağını söyledi.

GRAM ALTIN YÜKSELİR Mİ? GRAM ALTIN NE KADAR OLACAK?

Ekonomist Hatice Kolçak'ın altın fiyatlarıyla ilgili yorumları şöyle:

"OVP verilerine bakıldığında gram altında 2 bin 500 TL'nin üzerini görmek hayal olmayacak. Hesaplarım 5 yıl sonundaki MTP rakamlarına göre yapılıyor.

Gram altının 1827 TL gibi bir rakam olabileceğini gösteriyor. Bunu 1900 dolar ons üzerinden hesapladım. Gelecek yıl dolar 36,80 TL olursa gram altının 2 bin 765 TL'ye ulaşması mümkün olabilecek.

Gram altının fiyatı 1670 TL civarında ons fiyatı 2 bin doları aştığı anda gram altının fiyatının 3 bin TL'yi bulması mümkün olabilecek.

Küresel piyasalar ve Türkiye ekonomisi değerlendirildiğinde doların günden güne değer kazanması kaçınılmaz olacak.

Aslında doların burada istikrar kazanması beklenemez. Ayrıca onların enflasyona karşı korunma rolünü de yerine getiremeyeceğini düşünüyorum.

Bu nedenle yatırımcıların mutlaka gram altına yönelmesi ve burada daha iyi fiyat artışları umut etmesi mantıklı geliyor.

Uzman yatırımcılar dolar yerine gram altının daha iyi yükseliş yaşayabileceğine dikkat çekiyor. Ons ve gram altında yeni zirvelere doğru ilerliyoruz. Gram altın kaldığı yerden devam edecek.

Uzun vadede 2 bin TL'yi görebileceğiz. Bu fiyatlar alım fırsatıdır. Yeniden bu rakamları görmek imkansız olacak. Gram altında pozisyonumu korumayı sürdürüyorum."

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN