BYD spor otomobil piyasasını da sarsmaya geliyor! BYD yer roketini resmen tanıttı

BYD spor otomobil piyasasını da sarsmaya geliyor! BYD yer roketini resmen tanıttı

Otomotiv sektöründeki adımları ile sık sık gündeme gelen BYD, şimdi de spor otomobiliyle piyasayı alt üst etmeye geliyor. Ünlü otomotiv şirketi yeni aracını resmen tanıttı. Spor araba severler buna bayılacak. İşte konuya ilişkin detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Çinli otomotiv şirketi BYD, sektörde yeni adımlar atamaya devam ediyor. Özellikle de son yıllarda ciddi bir popülariteye ulaşan bu marka bu kez de spor arabasıyla çok konuşulacak gibi görünüyor. Kurulduğu ilk yıllarda başka alanlarda hizmet verse de otomotiv sektörüne adım attığı günlerden beri otomotiv piyasasına yeni bir soluk getirdi. Bu soluğu şimdi de spor araba sevenler için devam ettiriyor.

yeni-proje-1-001.jpg

GÖZ KAMAŞTIRICI ARABAYI PİYASAYA SÜRÜYOR

Elektrikli otomobil dünyasında yepyeni bir çağın kapılarını aralayan BYD, ultra lüks segmentte bir adım daha ileri giderek göz kamaştırıcı bir başyapıtı piyasaya sürüyor. BYD'nin özelleşen alt markası Yangwang tarafından geliştirilen U9 modeli, adeta bir hiper otomobilin elektrikli versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Bu eşsiz araç, yaklaşık 7,4 milyon TL'lik devasa fiyat etiketiyle dikkatleri üzerine çekiyor.

yeni-proje-3-001.jpg

DÖRT MOTORLU YAPISIYLA 1306 HP GÜÇ

Bir otomobilden beklenen tüm sınırları zorlayan Yangwang U9, dört motorlu yapısıyla toplamda 1.306 HP güç ve 1.680 Nm tork üretiyor. Bu inanılmaz güç, otomobili sıfırdan yüze yalnızca 2,36 saniyede fırlatırken, maksimum hızı 309 km/sa'ye ulaştırıyor. 80 kWh'lik bataryasıyla 450 km'lik etkileyici bir menzile sahip olan U9, aynı zamanda 500 kW DC şarj desteği ve çift soketle şarj olabilme özelliğiyle de ön plana çıkıyor.

U9, yüzde 80 oranında karbon fiber gövdesiyle hem hafifliği hem de dayanıklılığı bir arada sunuyor. Yüzde 99,8 verimlilik sunan silikon karbür inverter ve 800V'luk elektrik mimarisi, bu aracın teknolojik bir harikaya dönüşmesini sağlıyor. DiSus-X adı verilen akıllı süspansiyon sistemi ise, aracın her türlü yol koşulunda mükemmel bir performans sergilemesine olanak tanıyor.

yeni-proje-4.jpg

ÜSTÜN TEKNOLOJİSİYLE GELECEĞİN OTOMOBİLİ

BYD ve Qualcomm'un iş birliği içinde geliştirdiği 5G modem, Yangwang U9'u sadece hızı ve gücüyle değil, aynı zamanda bağlantılı araç ve aktif sürüş güvenliği özellikleriyle de geleceğin otomobili yapıyor. Aracın, kaza anında olası yaralanmaları minimize etmek için darbe alan taraftaki süspansiyonu yükseltebilme kabiliyeti, güvenlik alanındaki yenilikçi yaklaşımını ortaya koyuyor.

Aktif difüzörlü ve dev bir spoiler ile donatılmış opsiyonel paket ise, aerodinamik performansı artırarak tam bir yarış canavarına dönüştürüyor. Bu paket, aracın zaten astronomik olan fiyatına yaklaşık 14 bin dolar daha ekliyor.

Tamamen elektrikli ve adrenalin dolu bir sürüş deneyimi sunan Yangwang U9, önümüzdeki günlerde Çin'de teslim edilmeye başlanacak. BYD'nin bu göz alıcı modeli, Avrupa pazarında da boy göstermeye hazırlanıyor. Elektrikli otomobil dünyasında lüks ve performansı bir araya getiren Yangwang U9, sınırları zorlayan özellikleriyle otomotiv severlerin kalbini fethetmeye aday.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN