Chery Tiggo 4 Pro'nun fiyatı ne olacak? Vergisiz fiyatı 450 bin TL: Vergilerle birlikte…

Chery Tiggo 4 Pro'nun fiyatı ne olacak? Vergisiz fiyatı 450 bin TL: Vergilerle birlikte…

Türkiye pazarına girmeye hazırlanan Chery Tiggo 4 Pro, görüntüsüyle tüm dikkatleri üzerinde toplarken fiyatıyla da en çok tartışılan araçlar arasında yer alıyor. Vergisiz fiyatı 450.000 TL olan aracın vergiler eklendiğinde ne kadar olacağı ise merak konusu oldu. Gazeteci Murat Tosun, Chery Tiggo 4 Pro’nun vergilerle ne kadar olacağı konusunda önemli analizlerde bulundu. İşte Murat Tosun'un o açıklamaları…

Otomotiv sektöründe yeni gelişmeler yaşanırken Türkiye'ye giriş yapacak olan Chery Tiggo 4 Pro’nun Fiyatı da en çok tartışılan konulardan biri haline dönüştü. Türkiye'de vergisiz araç fiyatlarına vergilerin eklenmesi ile oluşan uçurum farklar vatandaşın da en çok tartıştığı konuların başında yer alıyor. Haziran ayında Türkiye'ye giriş yapacak olan Chery Tiggo 4 Pro’nun vergilerle birlikte fiyatının ne kadar olacağı konusuna yanıt gazeteci Murat Tosu’ndan geldi. İşte Murat Tosun'un o açıklamaları…

Türkiye pazarına Haziran 2024'te giriş yapması beklenen Chery Tiggo 4 Pro'nun fiyatı üzerine gazeteci Murat Tosun'dan çarpıcı bir analiz geldi. Vergisiz fiyat tahminleri üzerinden yapılan hesaplamalara göre, aracın başlangıç fiyatını açıklandı.

450 BİN TL ÖTV VE KDV EKLENDİĞİNDE...

Otomotiv dünyası, Chery'nin B Segment SUV modeli Tiggo 4 Pro'nun Türkiye'deki satış fiyatını merak ediyor. Gazeteci Murat Tosun, uluslararası pazarlardaki fiyatlar üzerinden yaptığı analizle, aracın Türkiye'deki muhtemel satış fiyatına dair tahminlerde bulundu. Haziran 2024 itibarıyla Türkiye pazarında yerini alması beklenen Tiggo 4 Pro'nun vergisiz fiyatının 450 bin TL olacağını öngören Tosun, bu fiyatın üzerine yüzde 80 ÖTV ve yüzde 20 KDV eklendiğinde aracın manuel şanzımanlı versiyonunun anahtar teslim fiyatının yaklaşık 972 bin TL olacağını belirtti.

chery-tiggo-4-pro.jpg

OTOMATİK ŞANZIMANLI MODELİN FİYATI NE OLACAK?

Otomatik şanzıman seçeneği için de bir fiyat tahmini yapan Tosun, bu modelin vergisiz fiyatının 530 bin TL civarında olacağını ve vergiler dahil edildiğinde anahtar teslim satış fiyatının yaklaşık 1.100.000 TL'ye ulaşacağını ifade etti. Ancak bu rakamların tamamen tahmini olduğunu ve asıl fiyatın Haziran ayında netleşeceğini vurgulayan gazeteci, kur, vergi oranları ve maliyetlerde herhangi bir değişiklik olmazsa bu fiyatların gerçekleşebileceğini belirtti.

chery-tiggo-4-pro-1.jpg

TİGGO 4 PRO, TİGGO 7 PRO'DAN DAHA UYGUN FİYATLI OLACAK

Tiggo 4 Pro'nun, markanın diğer popüler modeli Tiggo 7 Pro'ya kıyasla daha uygun fiyatlı bir alternatif olacağını belirten Tosun, satışa sunulduğunda aracın Tiggo 7 Pro'dan 200-250 bin TL daha ucuz olacağını öngörüyor. Bu fiyatlandırma, özellikle SUV segmentinde yerli ve yabancı rekabette yeni bir soluk getirebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN