Çiftçilerde merakla bekliyor! Güncel gübre fiyatları belli oldu! Seçim sonrası ne olacak?

Çiftçilerde merakla bekliyor! Güncel gübre fiyatları belli oldu! Seçim sonrası ne olacak?

Kur fiyatları yalnızca yatırımcıları değil çiftçileri de yakından ilgilendiriyor. Dış piyasadaki talep darlığı nedeniyle iç piyasada gübre fiyatları sakin seyrini sürdürürken 31 Mart yerel seçimleri sonrasında neler olacağı da merakla bekleniyor. İmkanı olan çiftçi şimdiden gübresinin tedarik ederken bazı bayiler ise gübre satmama taraftarı olduğunu belirtiyor. İşte güncel gübre fiyatları…

Gübre fiyatlarındaki sakin ilerleyiş devam ederken kur fiyatlarındaki yükseliş beklentisi alıcı ve satıcı taraflarında da büyük bir belirsizliği ortaya çıkardı. Yurt dışındaki talep düşüklüğü nedeniyle fiyatlarda durağan bir seyir görülürken seçim sonrasında gübre fiyatlarında neler olabileceği de merak ediliyor. İşte güncel gübre fiyatları…

GÜNCEL GÜBRE FİYATLARI

Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından yayınlanan gübre fiyatları dikkatle takip ediliyor. Üre ve dap gübrede ufak fiyat artışları görülürken 50 kilogram üre gübresinin fiyatı 776,26 iken 1,5 TL artış göstererek 777,50 TL'ye yükseldi.

50 kiloluk dap gübre fiyatlarında ise 3,75 TL'lik bir artış görüldü. 1060 TL'den satılan 50 kilogram dap gübrenin fiyatı 1063,75'ye yükseldi.

dap-gubre.jpg

SEÇİM SONRASI NELER OLACAK?

31 Mart 2024 seçimlerinin ardından kur fiyatlarının yükseleceği beklentisi de üretici ile Tüketiciyi de tedirgin ediyor. Çiftçiler gübre fiyatlarındaki artış konusunda endişe duyarken şimdiden tedarik etme çabası içerisine girdi. Bazı bayiler ise gübre satmama eğiliminde bulunurken gübre fiyatlarının genel seyri ilerleyen süreçte belli olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN