Çorum'da üretici zam şampiyonu kuru soğanı yollara attı

Çorum'da üretici zam şampiyonu kuru soğanı yollara attı

Mart ayında markette 40 ürünün 34’ünde fiyat artışı, 6’sında fiyat azalışı görüldü. Mart ayında markette fiyatı en çok artan ürün kuru soğan oldu. Çorum'da ise çiftçiler ellerindeki onlarca çuval soğanı yol kenarına attı

Mart ayında market raflarında zam üstüne zam gören kuru soğan üreticiler tarafından yol kenarlarına atıldı. Kuru soğanın fiyatı Mart ayında yüzde 157,55 arttı. Kuru soğandaki fiyat artışını yüzde 74,58 ile karnabahar, yüzde 62,59 ile kuru kayısı, yüzde 50,43 ile patlıcan, yüzde 49,61 ile domates, yüzde 49,55 ile sivri biber, yüzde 43,55 ile elma, yüzde 42,07 ile yeşil soğan takip etti.

ÇİFTÇİ ELİNDEKİ ÜRÜNÜ YOLA ATTI

Çorum Alaca’da çiftçiler, yüzlerce çuval soğanı, Alaca-Yozgat karayolunun kenarına bıraktı.

sogan-1.jpeg

Çorum’un Alaca ilçesinin merkezine iki kilometre uzaklıkta, Alaca-Yozgat karayolunun kenarına onlarca çuval soğan bırakıldı. Alaca Belediyesi, yapılan incelemenin ardından soğan çuvallarını iş makinaları ile kamyonlara yükleyerek, yol kenarını temizledi.

Yapılan incelemede, çiftçilerin tüketime uygun olmayan ve çürüyen soğanları yol kenarına bıraktığı belirlendi.

Alaca Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Arslan, soğanların belediye görevlileri tarafından atık toplama noktasına taşındığını söyledi. Arslan, üretici ve tüccarlardan atık soğanlarını bu merkeze getirmelerini istedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN