Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Asgari ücrette yüzde 50 civarında artış olacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Asgari ücrette yüzde 50 civarında artış olacak

Milyonlarca memur, emekli ve çalışanın beklediği asgari ücrette sona gelinirken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan açıklama geldi. "İmkanlarımızı zorlayarak emeklilerimizin yanında olacağız" diyen Yılmaz, "Memur ve memur emeklisi için yüzde 50 civarında bir artış olacak." dedi.

Milyonlarca memur, emekli ve çalışan gözü 2024'te yapılacak asgari ücrette. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı televizyon programında asgari ücret ile emekli maaşı zammına ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu. "İmkanlarımızı zorlayarak emeklilerimizin yanında olacağız" diyen Yılmaz, memur emeklisine yapılacak zam oranını açıkladı. Yılmaz, "Memur ve memur emeklisi için yüzde 50 civarında bir artış olacak." dedi.

Ekonomideki yol haritasına ilişkin konuşan Yılmaz, "Refah açısından tüketim olacak ama aşırı ve ithalatı körükleyen tüketim doğru değil. Hedef tasarruflarımızı artırmak. Yatırım ve ihracatı öncelendiren adımlar atıyoruz. Cari açığımızı düşürecek, katma değerimizi yükseltecek projelere uygun koşullu kredi verilecek" ifadelerini kullandı.

"ANA HEDEFİMİZ ÇALIŞANLARI ENFLASYONA EZDİRMEMEK"

Cevdet Yılmaz 2024 asgari ücret zammı için şöyle konuştu:

"Geçen yıl asgari ücretle ilgili iki önemli gelişme oldu. Asgari ücretti geçen yıl yüzde 107 artırdık. Tarihi bir kararla asgari ücreti vergiden muaf tuttuk. Şimdi yeni bir müzakere başlamış durumda. 3 taraf var burada. İşletmelerle çalışanlar arasındaki dengeyi sağlamak gerek. Dolayısıyla bir denge içinde bunu belirleyeceğimizi düşünüyoruz. Bizim ana hedefimiz çalışanları enflasyona ezdirmemek olmuştur."

"YÜZDE 50 CİVARINDA BİR ARTIŞ OLACAK"

Memur ve emekliye yapılacak emekli zammı hakkında da konuşan Yılmaz şunları kaydetti:

"İmkanlarımızı zorlayarak emeklilerimizin yanında olacağız. Memur emeklisiyle ilgili toplu sözleşme gereği alacakları bir fark ve enflasyon farkı var. Memur ve memur emeklisi için yüzde 50 civarında bir artış olacak. İşçi emeklileri daha farklı şartlara tabi. Farklı emekli kesimleri arasındaki dengeyi koruyucu ve özellikle daha düşük alanları gözetici bir yaklaşım sergileyeceğiz."

Yılmaz, enflasyonla mücadelede kararlı olduklarını vurgulayarak, "Türkiye reel ekonomide ve büyümede çok başarılı oldu. Reelde elde ettiğimiz başarıyı, enflasyonunu düşürerek sürdürmeyi hedefliyoruz. Sıkıntımız enflasyon. O nedenle enflasyonla mücadele en önemli maddemiz olmuş durumda. Yıllık bazda enflasyonda düşüş 2024'te görülecek. 2025'te enflasyon yüzde 15, 2026'da tek haneli olacak" şeklinde konuştu.

"2024'DE ENFLASYON DÜŞÜNCE İRADA YÜZDE 25 SINIRLAMASINA İHTİYACIMIZ KALMAYACAK"

Kira artışındaki yüzde 25'lik sınıra da değinen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Kirada yüzde 25 sınırlaması, enflasyonun yüksek olduğu dönemde kiracıyı korumak için aldığımız bir önlemdi. 2024'te enflasyon makul seviyeye gelecek. Dolayısıyla enflasyon düştükçe bu tür tedbirlere artık ihtiyacımız kalmayacak" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN