Demirören Holding'ten şok eden satış kararı! Hürriyet, Kanal D, CNN Türk'ün sahibiydi: Hepsi devredildi

Demirören Holding'ten şok eden satış kararı! Hürriyet, Kanal D, CNN Türk'ün sahibiydi: Hepsi devredildi

Hürriyet, Kanal D, CNN Türk gibi çeşitli medya kanalı ile gazetenin sahibi olan Demirören Holding’ten şok eden satış kararı aldı. Şirket, o binaları resmen sattığını duyurdu. İşte detaylar…

2018’de Doğan Holding’den 916 milyon dolara alınan Hürriyet, Kanal D, CNN Türk gibi çeşitli medya kanalı ile gazete için Ziraat Bankası’ndan 895 milyon dolar kredi çeken Demirören Holding, bu yıl ödemesi gereken 70 milyon dolarlık taksitler için yayın grubunun olan birçok gayrimenkul ve taşınmazı Ziraat Bankası’na devretti.

demiroren-1.jpg

Bunca yıl içinde Ziraat Bankası’na herhangi bir ödeme yapmadığı belirtiler Demirören Holding, kamuoyunda tartışmalara yol açarken, geçen yıl yapılan açıklamalarda taksitlerin anlaşıldığı gibi ödendiği ifade edildi. Yıllık 70 milyon dolar olan taksit ödemeleri için Taksim'in merkezi İstiklal Caddesi'nde bulunan Demirören AVM'yi Denizbank'a satan şirketler grubu, geçtiğimiz yıllarda KAP'a yaptığı açıklamada, İstanbul Esenyurt ilçesindeki 61.5 dönüm yüzölçümüne sahip matbaa tesisi arsasını 816.6 milyon liraya insansız hava aracı üreticisi Baykar'a sattığını duyurmuştu.

BORCUNUN KARŞILIĞI OLARAK SATTI

Şimdilerde ise holding, Ziraat Bankası’na bulunan kredi borcunun 70 milyon doları bulan bu yıl ki ödemesinin bir bölümünü karşılamak için Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık bünyesindeki gayrimenkullerin bir bölümünü 1 milyar 287 milyon 922 bin TL karşılığında bankaya sattı.

demiroren-2.jpg

Şirket tarafından söz konusu satışla ilgili şu açıklama yapıldı:

"Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından, Şirketimiz portföyünde yer alan; İzmir İli, Gaziemir İlçesi, Atıfbey Mah., 11408 Ada ve 1 Parsel’de kayıtlı gayrimenkulün, İzmir İli, Konak İlçesi, Umurbey Mah., 1447 Ada ve 10 Parsel’de kayıtlı gayrimenkulün, Antalya İli, Muratpaşa İlçesi, Yenigöl Mah., 12558 Ada ve 4 Parsel’de kayıtlı gayrimenkulün, Trabzon İli, Arsin İlçesi, Nuroğlu Mah., 1149 Ada ve 12 Parsel’de kayıtlı gayrimenkulün, Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası Anonim Şirketi’ne toplam 1.287.922.000,00 TL (Bir milyar iki yüz seksen yedi milyon dokuz yüz yirmi iki binTürkLirası) bedel ile satış ve devrinin yapılmasına karar verilmiş olup, satış ve devir işlemi 22.05.2024 tarihi itibarıyla (bugün) tamamlanmıştır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN