Dev zincir marketi iflas bayrağını çekti! 1000 mağazası apar topar kapatıldı: Binlerce çalışan işsiz kaldı

Dev zincir marketi iflas bayrağını çekti! 1000 mağazası apar topar kapatıldı: Binlerce çalışan işsiz kaldı

Pandemiden sonra ekonomide yaşanan krizler etkisini devam ettiriyor. Özellikle Avrupa ve Orta Doğu'da yaşanan ekonomik krizler dev şirketlerin elini kolunu bağlarken peş peşe iflas haberleri gelmeye devam ediyor. ABD'nin dev indirim marketi Dollar Tree, iflasın eşiğine geldi. 1.000 mağazası apar topar kapatıldı. Binlerce çalışan işsiz kaldı.

Son dönemde yaşanan savaşlar ve pandemi ekonomik krize neden olmuş durumda. Petrol fiyatlarındaki artış tedarik sorununu ortaya çıkartırken şirketler iflasın eşiğine geldi. Peş peşe iflas haberleri gelirken bir son dakika gelişmesi yaşandı. ABD’li indirim marketi zinciri Dollar Tree, 2023'ün dördüncü çeyreğine ait bilançosunu açıkladı. Dev zincir marketi iflas bayrağını çekti. 1.000 mağazası apar topar kapatıldı.

DEV ZİNCİR MARKETİ İFLAS BAYRAĞINI ÇEKTİ!

Yayınlanan raporda 3 Şubat'ta sona eren üç aylık dönemi bilançosunda 2023'ün dördüncü çeyreği olarak kabul eden şirket, bu dönemde 1,71 milyar dolarlık zarar bildirdi. Şirketin mevcut pazar koşulları ve mağaza performansının değerlendirilmesine dayalı olarak kapsamlı bir mağaza portföyü optimizasyon incelemesi başlattığı belirtilerek, bu inceleme sonucunda düşük performans gösteren 970 mağazanın kapatılmasının planlandığı kaydedildi.

yeni-proje-2024-03-16t172842-790.jpg

1000 MAĞAZASI APAR TOPAR KAPATILDI

Yapılan açıklamada, 16 bin 774 mağazası olan şirketin 2024 mali yılının ilk yarısında yaklaşık 600 mağazasını kapatacağı bildirildi.

yeni-proje-2024-03-16t172755-024.jpg

Söz konusu gelişmelerin ardından Dollar Tree'nin hisseleri yüzde 14'ün üzerinde değer kaybetti. Tüm bunların yanı sıra işten çıkarmalarında başlıayacağı ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN