Dolar ve euroda ilk rakamlar

Dolar ve euroda ilk rakamlar

Dolar/TL yeni haftanın ikinci gününde 14,68'ler düzeyinde yatay seyrediyor. Euro/TL de benzer şekilde 16,10'un hemen üzerinde değerleniyor.

Çin, Tayvan ve Hong Kong piyasalarının tatil nedeniyle kapalı olduğu Asya borsaları, Wall Street'teki kazanımlardan destek bularak bir aydan uzun sürenin zirvesini görürken, euro Moskova'ya yönelik yaptırımların artırılacağı beklentileriyle dolar karşısında bir haftanın dip seviyesine yakın seyretti.

DOLAR VE EURODA İLK RAKAMLAR

Yaklaşık üç haftadır 14,70-14,80 bandında dolaşan dolar/TL, haftanın ikinci gününde de 14,68'ler düzeyinde yatay seyrediyor. Euro/TL de benzer şekilde 16,10'un hemen üzerinde sakin.

PETROL FİYATLARI

Petrol fiyatları, Rus birliklerinin Ukrayna'da savaş suçu işlediği iddialarının ardından Moskova'ya yönelik yeni yaptırım beklentilerinin arza dair endişeleri artırmasıyla erken işlemlerde yükseldi. Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı yüzde 1.5 artışla 109 doların üzerine çıktı.

ALTINDA SON DURUM

Altın fiyatları, Rusya'ya uygulanan yaptırımların artırılacağı ve Fed'in yüksek enflasyonu kontrol altına almak için daha yüksek faiz artırımları gerçekleştireceği yönünde beklentilerden destek bulan doların kazanım elde etmesiyle 1.930 doların altına geriledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN