Döviz kurundaki yangın otomotiv sektörünü de yaktı: 7 markadan 37 modele zam

Döviz kurundaki yangın otomotiv sektörünü de yaktı: 7 markadan 37 modele zam

Dövizdeki hareketlilik ithal ürünlerde de büyük fiyat artışlarına sebep oldu. Dövizin yangınından otomotiv sektörü de nasibini aldı. Araç fiyatları haziran ayının ilk 10 gününde, ortalama yüzde 8 oranında zamlandı. Yedi otomobil markasının 37 modeline gelen yeni zamlarla beraber bayram öncesi 2. el piyasasının da hareketlenmesi bekleniyor.

Seçimlerin sonrasında döviz kuru hareketlendi, lira günlük yüzde 7'yi aşan değer kayıplarına uğradı. Döviz kurundaki hareketlilik ithal ürünlere de yansıdı. Teknolojik aletlerden, akaryakıta kadar kalem kalem her ürün zamlandı. Otomotiv sektörü de zamlardan nasibini aldı.

Araç fiyatları haziran ayının ilk 10 gününde, ortalama yüzde 8 oranında zamlandı. Bayram öncesi 2. el piyasasının da hareketlenmesi bekleniyor.

NTV'de yer alan habere göre, haziran ayının ilk haftasından itibaren; 35 otomobil markası, modellerine yüzde 2 ile yüzde 21 arasında zam uyguladı.

"2. EL ARAÇ FİYATLARI YÜKSELECEK"

Otomotiv Data Şirketi Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, artan kurun etkisinin çok önemli olduğunu belirtirken enflasyon/faiz dengesinin de önemini vurguladı.

Yalçın, "2. el piyasası hareketlenecek çünkü sıfır araç bulmak zor. 1 sene 6 ay 9 ay beklemek istemeyen insanlar o aracın 2. elini satın alma istiyorlar. 2. el araç fiyatları da yükselecektir diyebiliriz."

Bir hafta önce Renault, Fiat ve Seat, yüzde 4-5 arasında zam yapmıştı. Öncesinde de 11 otomobil markasında fiyatlar yüzde 10’a yakın artmıştı.

7 MARKADAN 37 MODELE ZAM

Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci de Twitter hesabından yedi otomobil markasının 37 modeline gelen yeni zamları duyurdu.

Özpeynirci, bugün itibariyle gelen zamları şöyle sıraladı:

RENAULT - Clio, Taliant, Captur, Megane Express Van: Yüzde 12; Renault Austral: Yüzde 21

HONDA - Civic, Jazz, HR-V, CR-V, City, Accord: Yüzde 12

VOLKSWAGEN - Amarok, Caddy, Caddy Cargo: Yüzde 13

PEUGEOT - 208, 2008, 308, 408, 5008, Rifter, Partner Van: Yüzde 8-9

OPEL - Corsa, Astra, Crossland, Mokka, Grandland, Combo: Yüzde 5-8,5

CITROEN - C3, C3 Aircross, C4, C4X, C5 Aircross, C-Elysee, Berlingo: Yüzde 5-8

NISSAN- Juke, Qashqai, X-Trail: Yüzde 8-9

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN