Dünyada en çok satılan elektrikli araçlar belli oldu

Dünyada en çok satılan elektrikli araçlar belli oldu

Elektrikli otomobillere olan ilgi artıyor. Dünyada en çok satılan elektrikli araçlar belli oldu. 2022 yılının ilk yarısındaki satış oranları hesaplandığında, dünyada en çok satılan elektrikli otomobil markası Çinli BYD oldu. İkinci sırada ise ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla yer aldı.

Dünyada en çok satılan elektrikli araçlar belli oldu. En çok satılan elektrikli otomobil markası Çinli BYD oldu.

Elektrikli otomobillere olan ilginin arttığı son yıllarda, pek çok Avrupa ülkesindeki hükümetler yeni benzinli otomobil satışlarının yasaklanması için son tarihleri belirlemeye başladı.

Ensonhaber'e göre EV-Volumes tarafından paylaşılan rapor, otomotivde yaşanan sorunlara rağmen elektrikli araç satışlarında büyük bir artış olduğunu gösteriyor.

ELEKTRİKLİ ARAÇ SATIŞLARI YÜZDE 62 ARTTI

Dünya genelinde 2022 yılının ilk yarısında otomobil satışları yüzde 8 düşüş gösterdi. Bununla birlikte elektrikli araç satışları, bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 62 arttı.

EN ÇOK SATIŞ YAPAN MARKALAR

2022 yılının ilk yarısındaki satış oranları hesaplandığında, dünyada en çok satılan elektrikli otomobil markası Çinli BYD oldu. İkinci sırada ise ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla yer aldı.

DÜNYADA EN ÇOK SATILAN ELEKTRİKLİ ARAÇ MODELLERİ

Her ne kadar marka olarak BYD lider olsa da en çok satan araçlarda Tesla'nın üstünlüğü bulunuyor.

Dünyada en çok satılan elektrikli araç modeli Tesla Model Y olurken, ikinci sırada ise Tesla Model 3 yer alıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN