Düşüşün sürdüğü Borsa'da devre kesiciler yine çalıştı: Kasımdan sonra girenler yandı

Düşüşün sürdüğü Borsa'da devre kesiciler yine çalıştı: Kasımdan sonra girenler yandı

Borsa İstanbul'da Aralık sonundan başlayan düşüş devem ederken devre kesiciler bugün de çalıştı. Ekim ve Kasım aylarında 650 bin yeni yatırımcının geldiği Borsa'da Aralık'tan bu yana değer kaybı yüzde 17. Bu kaybın telafisi için ise yüzde 20’lik değer artışı gerektiği belirtildi. Oluşan tabloyu değerlendiren ekonomist Dr. Oğuz Demir “Kasım ikinci yarı ve özellikle Aralık'taki girişler yandı. Önce gelenler de zarara dönmemek için satıp çıkmaya çalışıyor” dedi.

Aralık sonundan itibaren Borsa'da yaşanan düşüş devam ediyor. Satışların devam ettiği Borsa'da, kaybın yüzde 5'e ulaşmasıyla devre kesici yine çalıştı. BIST 100 Endeksi bugün en düşük 4.738 puana kadar geriledi.

Devre kesici çalıştığında BİST100'deki yüzde 5 düşüşün 15,56 puanı Şişecam, 14.74 puanı THY, 12.54 puanı Aselsan, 11,93 puanı Turkcell, 8.77 puanı Akbank, 8.58 puanı İş Bankası. 8.21 puanı Yapı Kredi Bankası'ndaki değer kaybından kaynaklandı.

'EKİM VE KASIM AYLARINDA 650 BİN YENİ YATIRIMCI GELDİ'

Merkezi Kayıt Kuruluşu verilerine göre Borsa’ya Ekim ve Kasım aylarında 650 bin yeni yatırımcı geldi. İddiaya göre gelenlerin hemen hepsi küçük yatırımcı. Aralıktan bu yana Borsa'daki değer kaybı ise yüzde 17. Bu kaybın telafisi için yüzde 20’lik değer artışı gerektiği belirtildi.

'KASIM ORTASINDAN İTİBAREN GELEN YATIRIMCI YANDI'

Oluşan tabloyu Ekonomist Dr. Oğuz Demir, değerlendirdi. Demir sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Asıl Kasım ortasından itibaren gelenler yandı” dedi.

Demir paylaşımının devamında ise şu ifadeleri kullandı. “Ekim ayından bu yana hala ortalamada yüzde 30 primli Borsa. Kasım ikinci yarı ve özellikle Aralık'taki girişler yandı. Önce gelenler de zarara dönmemek için satıp çıkmaya çalışıyor.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN