Elektrikli otomobil almanın tam zamanı! Resmi Gazete'de yayımlandı: Matrah değişti

Elektrikli otomobil almanın tam zamanı! Resmi Gazete'de yayımlandı: Matrah değişti

Elektrikli araçlara yönelim her geçen gün artarken gelen son dakika haberi herkesi şoke etti. Resmi Gazete'de yayımlandı. Elektrikli otomobil almak isteyenler dikkat! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı! Matrah fiyatları değişti, elektrikli otomobillere dev zam geliyor. Bu tarihten önce alan yaşadı. Fiyatları görünce ağzınız açık kalacak. İşte gelen zam miktarı ve güncel elektrikli araç fiyatları...

Son dönemde TOGG ve elektrikli araçlara yönelim hızla artıyor. Sokaklarda sıklıkla gördüğümüz elektrikli araçlar sürücülerin dikkatini çekerken gelen son dakika haberi tüketicileri şoke etti. Elektrikli otomobil alacaklar elinizi çabuk tutun. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Elektrikli araçların Özel Tüketim Vergisi matrahlarında değişikliğe gidildi. Motor gücü 160 kilovatın altında ve yüzde 10 Özel Tüketim Vergisi'ne (ÖTV) tabi elektrikli otomobiller için esas alınan matrah eşiği 1 milyon 250 bin liradan 1 milyon 450 bin liraya yükseltildi.

ELEKTRİKLİ ARAÇ ALACAKLAR DİKKAT! RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Elektrikli araç alacaklara büyük şok! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, motor gücü 160 kW'ın altındaki sadece elektrik motorlu olan binek otomobiller için ÖTV matrahında değişikliğe gidildi. Motor gücü 160 kW'yı geçmeyen araçlarda ÖTV matrahı 1 milyon 250 bin liradan 1 milyon 450 bin liraya çıkartıldı.

elektrikli-otomobil-almanin-tam-zamani-resmi-gazetede-yayimlandi-matrah-degisti.jpg

Motor gücü 160 kW'ı geçmeyen ve fiyatı 1 milyon 450 bin liranın üstünde olan araçlara uygulanan yüzde 40, motor gücü 160 kW'ı geçen matrahı 1 milyon 350 bin TL altında kalan araçlara yüzde 50 ve matrahı 1 milyon 350 bin TL'yi geçen araçlara yüzde 60 ÖTV uygulanıyor.

Matrah düzenlemesi bugün itibarıyla yürürlüğe girdi. Sadece elektrik motora sahip olup söz konusu matrah eşiğine giren otomobillere daha düşük maliyetle ulaşılabilmesi hedefleniyor.

ÖNCEKİYLE FARKI NE?

Bir önceki uygulamada motor günü 160 kW'yı aşmayanlar için ÖTV matrahı 1 milyon 250 bin liraydı. Şu anda bu rakam 1 milyon 450 bin liraya yükseltildiği için yüzde 40'lık dilim yerine yüzde 10'lık ÖTV diliminden vergilendirme yapılıp satışa sunulacak, bu da fiyatları aşağı çekmiş olacak.

elektrikli-otomobil-almanin-tam-zamani-resmi-gazetede-yayimlandi-matrah-degisti-2.jpg

BENZİN, LPG, DİZEL ARAÇLARDA ÖTV MATRAH DEĞİŞİKLİĞİ VAR MI?

Son alınan kararla birlikte benzin, LPG ya da dizel yakıtlı araçlar için herhangi bir ÖTV matrah indirimi açıklanmadı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın talebi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı olmadan ÖTV matrahlarında değişiklik yapılamıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN