Emekli maaşında ek ödemeyi hesaplarken bu detayı sakın atlamayın. İşte ek ödeme hesaplama tablosunda dikkat edilmesi gerekenler

Emekli maaşında ek ödemeyi hesaplarken bu detayı sakın atlamayın. İşte ek ödeme hesaplama tablosunda dikkat edilmesi gerekenler

2024 yılında emekli maaşlarına yapılacak zam oranları netlik kazandı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için %49,25 zam oranını işaret eden Başkan Erdoğan, emekli maaşlarını memur maaşıyla eşitledi. Ek ödeme sonrasında emekli maaşları karışıklığa neden olurken ek ödeme tablosu da merak ediliyor. Emekli maaşına eklenen ek ödeme hesaplama tablosu belli oldu. İşte ek ödeme hesaplama tablosu…

Aralık ayı enflasyon rakamlarının belli olması ile birlikte emekli maaşlarına verilecek ilave zam oranı da %37,57 olarak açıklandı. Açıklanan rakamların emekliliği memnun etmemesi üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilave zam açıklaması yaptı. Ekranlarla birlikte memur maaşına eşitlenen emekli maaşı %49,25 oranında zam aldı. Yapılan zam oranı ile birlikte emekli maaşlarının güncel ödeme miktarı da merak konusu oldu. İşte ek ödeme hesaplama tablosu…

EMEKLİ MAAŞ ZAM TUTARI NETLEŞTİ

SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına %49,25 oranında yapılacak zam Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararın ardından SSK ve Bağ-Kur emeklileri %37,57 oranında zam alırken % 49,25'e yükseltiler zam ile birlikte oluşan 11,68 puanlık farkın önümüzdeki günlerde hesaplara yatırılması bekleniyor.

zamli-emekli-maas-tarihi-aciklandi.jpg

EK ÖDEME NEDİR?

Yeni yıl ile birlikte netlik kazanan emekli zamlarının ardının ek ödeme tutarlarının maaşları nasıl yansıyacağı da en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. 2006 yılında vergi iadesi kaldırılırken %4'lük ek ödeme tutarları da maaşın artış oranına kadar yükselmeye başladı. Ödeme tutarlarınız maaşları nasıl yansıyacağı konusu da akılları en karıştırmaya devam ediyor.

emekli-para.jpg

EK ÖDEME HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

Yetkililer tarafından yapılan uyarılar kapsamında emeklilerin eline geçen maaş tutarlarını ek ödemeye dahil edildiği belirtildi. Bankaya yatırılan maaşın içerisinde %4'lük ek ödeme tutarının düşmesi ile birlikte asıl maaşın ortaya çıkacağı aktarıldı. Bu rakamların üzerine zam tutarı eklenirken aynı zamanda bu miktarın üzerine %4'lük ek ödeme rakamları da eklenecek.

para-hesap.jpg

Ocak ayı kapsamında zam oranı %49,25 olarak açıklandı. 2023 yılı Temmuz-Aralık dönemi maaş tutarları 15.000 lira olarak bankalara yatırıldı. Bu rakamlar ek ödeme maaşı olarak görülüyor. Bu rakamdan %4'lük ek ödeme tutarı yani 600 TL düşerek asıl maaşınızı bulacaksınız. 14.400 TL’lik bir rakam ortaya çıkarken 2024 yılı Ocak ayında %49,25'lik zam oranını asıl maaşınız üzerinden yapmanız gerekiyor.

Zamlı maaş hesaplamalarında dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise düz mantık hesaplama yapılmaktan kaçınılmasıdır. 20.000 TL maaş alan bir kişinin %49,25 zam oranı ile maaşı 29.850 TL olmaktadır. Bunun üzerine aynı zamanda %4'lük ek zam uygulanması durumunda maaş tutarı 31.000 TL'ye yükselmiş oluyor. Bu kapsamda yapılan yanlış hesaplama ile birlikte maaşınızda 1.121 TL gibi bir fark ortaya çıkıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN