Emekli, memur ve asgari ücret zamları ne kadar olacak? Rakamlar yeniden hesaplandı! Ocak 2023 zamları belli oldu

Emekli, memur ve asgari ücret zamları ne kadar olacak? Rakamlar yeniden hesaplandı! Ocak 2023 zamları belli oldu

Aralık ayına yaklaşırken milyonların gözü Ocak zammına çevrildi. Merkez Bankası yıl sonu enflasyon oranlarını açıkladı. Emekli ve memur maaşlarının ne kadar olacağı merak ediliyor. Peki, memur ve emekliler ne kadar maaş alacak? Asgari ücret zammı ne kadar olacak? İşte konu hakkında merak edilen detaylar…

2022 yılı sonuna yaklaşırken memur, emekli ve asgari ücretliler yapılacak zamlar hakkında araştırmalarını hızlandırdı. Ocak ayında yapılacak olan zamlar için rakamlar netlik kazanmaya başladı. Merkez Bankası enflasyon tahminini yüzde 65.2 olarak açıkladı. Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Vergi Uzmanı Murat Bal, yeni hesaplamalar yaptı. Peki, memur ve emekliler ne kadar maaş alacak? Asgari ücret zammı ne kadar olacak? İşte konu hakkında merak edilen detaylar…

MERKEZ BANKASI RAKAMLARI REVİZE ETTİ

Enflasyon rakamları hakkında açıklamalarda bulunan Vergi Uzmanı Murat Bal, “Merkez Bankası yıl sonu enflasyon beklentisini yukarıya doğru revize etti. Aslında bu da yıl sonunda oluşan enflasyonun da daha yüksek çıkacağının bir göstergesi. Buna bağlı olarak maaşlarda da beklenen daha fazla olacağının göstergesi bu.” şeklinde konuştu.

Yıl sonunda yüzde 65.2 oranında zam beklentisi olduğunu vurgulayan Murat Bal, daha fazla olabileceğinin de altını çizdi. Net rakamların yıl sonunda belli olacağını ifade eden Bal, Ocak 2022’de yapılan yüzde 52’lik artış ile asgari ücretin 4,253 olduğunu aktardı. Temmuz ayında yapılan yeni güncelleme ile bu tutarın 5.500 TL olduğunu belirtti. 3 çeyrek enflasyonunda TÜFE oranlarını yüzde 83,45 olduğunu söyleyen Bal, ÜFE oranlarının ise yüzde 151,50 olarak gerçekleştiğini söyledi. Murat Bal, bu yıl enflasyonun en az yüzde 85-90 üzerinde görüleceğini vurguladı.

Ocak 2023 zammı

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

Milyonlarca kişi Ocak 2023’te ne kadar maaş alacağını merak ediyor. Şu an en düşük 3.500 TL olan maaşlar yüzde 65.2 zam oranı ile 5ç282 TL olacak.

En düşük memur emeklisi maaşı 6 bin 78 TL'den 10 bin 40 TL'ye yükselecek. En düşük memur maaşı ise 15 bin 40 TL olacak.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon rakamları doğrultusunda asgari ücrete zam yapılması ile yeni maaşların 9bin86 TL olması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN