Emekliler bu 4 tarihe dikkat! 17-25-26-28 Nisan tarihleri için duyuruldu: Hesaplara yatırılacak

Emekliler bu 4 tarihe dikkat! 17-25-26-28 Nisan tarihleri için duyuruldu: Hesaplara yatırılacak

Emekli maaşlarına gelen zam sonrası milyonlarca emekli zamlı maaşlarını araştırmaya başladı. Peş peşe duyurular yapılmaya devam edilirken vatandaşlara son dakika duyurusu yapıldı. Emekliler bu 4 tarihe dikkat! Sosyal medya üzerinden açıkladılar. 17-25-26-28 Nisan tarihlerinde hesaplara yatırılacak. O tarihlerde banka hesaplarınızı kontrol edin. Kimse bunu beklemiyordu. İşte detaylar haberimizde...

Emekli maaşlarıyla ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Gelen zamlar sonrası bir duyuru daha yapıldı. Milyonlarca emekli bayram edecek! Sosyal medya üzerinden yapılan duyuruda, bu 4 tarihe dikkat. 17-25-26-28 Nisan tarihleri için duyurdular. Hemen hesaplarınızı kontrol edin. Peki 2023 emekli maaşları ne kadar? Emekli maaşları ne zaman yatacak? Emekli maaşlarına ne kadar zam geldi? İşte son dakika emekli maaşı haberinin detayları...

MİLYONLARCA EMEKLİYE SON DAKİKA OLARAK DUYURDULAR

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin Mart ayında yürürlüğe girmesinin ardından vatandaşlar SGK merkezlerine akın etmeye devam ediyor. Başvuru süreçleri ve maaşlarla ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken bir son dakika duyurusu yapıldı. Emekli aylıkları için flaş gelişme. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan duyuruda, emekli aylıkların ne zaman yatacağına dair ilk açıklama yapıldı.

gfgfgf-2023-04-05t093926-007.jpg

BU 4 TARİHE DİKKAT! HESAPLARA YATIRILACAK

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı duyuruda şu ifadeleri kullandı:

"EYT’li vatandaşlarımız!

Bağlanan emekli aylığınızı tahsis numaranızın (emekli sicil) son rakamına göre

4/a (SSK) için her ayın 17 ila 26’sı

4/b (Bağ-Kur) için her ayın 25 ila 28’i arasında hesabınızdan çekebilirsiniz."

ghhghg-69.jpg

EYT İLK MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK?

Emeklilikte Yaşa Takılanlardan başvurularını 31 Mart'a kadar yapmış olanları için maaşları Nisan ayında hesaplara yatacak. Konu hakkında Bakan Vedat Bilgin, şu açıklamalarda bulundu, “Bu 1 buçuk milyon insanın maaşının bağlanması konusunda çalışma arkadaşlarımız olağanüstü bir şekilde çalışıyor. TBMM’de kabul edilen yasa teklifi ile EYT’ye maaş bağlanması ile ilgili çalışan SGK personelinin fazla mesaisini arttırdık. Maksadımız şu; Mart ayında müracaat edenlerin hepsi Nisan ayında maaşlarını alacaklar. Diyelim ki Nisan’ın başında maaşlarını alamadılar, yetişmedi hiçbir hak kaybı olmadan hangi gün bağlanırsa o ay içerisinde alacaklar.

ghghgh-42.jpg

İkincisi biz bu fazla mesai ile birlikte çalışmayı hızlandırıyoruz. Tahmin ediyorum Mayıs ayında bütün müracaat edenlerin maaşları Mayıs içerisinde ödenmiş olacak. Biz her ay ortalama 35 bin emekli olan insanımızın emeklilik maaşı bağlanması talebini karşılıyoruz. Rutinimiz bu. Şu anda işlemi tamamlanmış olan insanların sayısı 250 binden fazla. Dolayısıyla Nisan ayının 15’ine kadar bunların büyük bir çoğunluğu yetişecek. En alt düzeyde emekli maaşını 5 bin 500 TL’den 7 bin 500 TL’ye çıkardık. Bunların işlemleri de var.''

EYT BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI MI, NASIL SORGULANIR?

EYT'de başvuru sonuçlarının erişime açılacağı tarihe ilişkin net bir tarih açıklaması yapılmadı ancak sonuçların ortalama 15 gün içerisinde erişime sunulması bekleniyor.

Sonuç sorgulama işlemleri de e-Devlet üzerinden yapılabilir. Açılan Sosyal Güvenlik Kurumu DYS Evrak Takip sayfasından işlem gerçekleştirilebilir.

EYT EMEKLİLİK BAŞVURU SONUCU SORGULAMA...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN