Emekliler hemen e-devlet hesaplarını kontrol etsin! Zamlı maaşlar e-devlette

Emekliler hemen e-devlet hesaplarını kontrol etsin! Zamlı maaşlar e-devlette

Emekli maaşlarına yönelik yapılan düzenlemelerin ardından şimdi de ek düzenleme için çalışmalar devam ediyor. Milyonlarca emekli vatandaş ek düzenlemeleri beklerken ilk zam olan yüzde 37,57 oranı ile e-devlette görülmeye başladı. Zamlı maaşlar resmen e-devlette! Hemen hesaplarınızı kontrol edin maaşlarınız görünüyor olabilir. İşte konuya ilişkin detaylar…

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına, açıklanan enflasyon oranlarından sonra yüzde 37,57 oranında zamlandı. Bu orana göre maaş bilgileri güncellenirken yeni maaşlar e-devlete yüklenmeye başlandı. Gazete Duvar’da yer alan habere göre, emekli vatandaşlar e-devlet üzerinden 4-A emekli aylığı bilgisi bölüm aracılığıyla yeni maaşların tutarlarını ek ödemelerle beraber görebiliyorlar.

p-2.jpg

O TARİHTEN İTİBAREN ÇEKEBİLECEKLER

Milyonlarca emekli vatandaş maaş tahsis numaralarına göre yeni maaşlarını 17 Ocak itibari ile almaya başlayacak. Ek zam yapıldığı takdirde ise alacakları bir sonraki maaşa fark olarak yansıtılacak. Bunun yanı sıra ek ödeme olarak da verilebilir.

p-3.jpg

YENİ MAAŞLAR BELLİ OLDU

E-devlet üzerinden edinilen bilgilere göre, emekli maaşı 8 bin 8 bin 700 lira olan bir emeklinin yeni maaşı 11 bin 868 liraya çıkarken, 16 bin 600 lira olan bir emeklinin maaşı ise 22 bin 841 liraya çıkarıldı. Bunun yanı sıra emekli maaşı 7 bin 500 liranın altında olan ve 7 bin 500 liraya tamamlananların ise 7 bin 358 lira olan bir emeklinin yeni maaşı 10 bin 123 lira olarak güncellendi.

p-4.jpg

Kök maaşı düşük olan ve 7 bin 500 liraya tamamlanan bir emeklinin yeni maaşı ise e-devlet’te 8 bin 291 lira olarak kayıtlara geçti. Söz konusu bu emeklilerin maaşı yüzde 10,5 oranında zamlanmış oldu. Öte yandan daha önceden açıklandığı gibi u durumda olan emeklilere ek ödeme yapılacak.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yapılması planlanan iyileştirme ile alakalı çalışmaların Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN