En düşük emekli maaşında değişiklik! Ek ödemeler geliyor: O tarihte hesaplara yatacak

En düşük emekli maaşında değişiklik! Ek ödemeler geliyor: O tarihte hesaplara yatacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın SSK ile BAĞ-KUR emeklilerine %11.68’lik zam açıklaması sonrasında kök maaşlar da değişti. Bu kapsamda emeklilere ek ödemeler geliyor…

TÜİK’in açıkladığı 6 aylık enflasyon verisinin %37.57 olması sonrasında emekliye ek zam oranı %5 olarak açıklanmıştı. SSK ile BAĞ-KUR emeklilerinin alacağı toplam %42,57 oranındaki zam milyonların tepkisini alınca ek zam oranını yükseltme kararı alındı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, %5 olarak açıklanan ek zam oranının %11.68’e çıkarıldığını söyleyerek, SSK ile BAĞ-KUR emeklisi için 2024 yılında toplam artışın %49.25’e yükseltildiğini duyurdu.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

Açıklama sonrasında en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı merak edilirken beklenen yanıt bugün geldi. SSK ile BAĞ-KUR emeklisine yapılan zam, sadece kök maaşlara uygulanacağından 2023 yılı sonu itibari ile 4.500 TL olan en düşük emekli maaşı 6.715 TL’ye yükselecek. Buna karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı ve 5510 Sayılı Kanun'un Ek 19. maddesi gereğince belirlenen "minimum aylık" oranının yeni yılda 10 bin liraya yükseltilmesi, kök maaşların değişmesine rağmen fiilen emeklinin eline geçen parada bir değişiklik ya da artış yaşanmayacağı anlamına geliyor.

emekliye-ek-zam-3.jpg

EK ÖDEMELER NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

17-26 Ocak tarihleri arasında SSK ile BAĞ-KUR emeklisi sadece %37.57 oranındaki zamlı maaşını alacak. Geriye kalan %11.68’lik zammın ise ilerleyen günlerde hesaplara yatacağı belirtildi.

Bakan Işıkhan, bu hafta TBMM’de görüşmelerin son bulması beklenen yasanın Resmi Gazete’de yayımlanması sonrasında 1 hafta içerisinde ödemelerin de yapılacağını aktardı. Yani takvimde bir aksaklık olmazsa, önümüzdeki haftadan itibaren emeklilerin ek ödemeleri tamamlanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN